10è Aniversari/Acte 10 anys:Barcelona Jornada d'acostament ciutadà a la Viquipèdia

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Jornada d'acostament ciutadà a la Viquipèdia[modifica]

Barcelona

Local dels Castellers de Barcelona

C\ Bilbao, 212

Data: 19 de març, de 10h a 20h

Organització:

Amical Viquipèdia.

Castellers de Barcelona

Organització Amical:

Barcelona

Toniher

Descripció[modifica]

Resum[modifica]

Material de suport emprat[modifica]

Opinions i Valoracions[modifica]

Carles

L'acte crec que va ser molt profitós per acostar al ciutadà la Viquipèdia sense necessitat d'apuntar-se a un curset fixat. Tu entraves, miraves l'exposició i si t'animaves t'ensenyaven a editar. També va venir un 2n perfil de visitants que era aquells viquipedistes que sempre havien volgut editar però que no se'n havien sortit. El perfil d'aquest 2n grup era un editor amb un ventall de dubtes preparats (normalment, apuntats) d'un nivell mitjà-alt (pujar imatges, editar portals, plantilles...) i venien preferiblement a primera hora. Alguns dels editors del 2n perfil estan editant a dia d'avui.

Va haver una gran resposta dels mitjans fins i tot una mica carregant a primera hora que pretenien parlar amb un gran nombre de viquipedistes concentrats (el de Público s'hi va estar tot el matí). Tot i així, Internet va funcionar mitjanament regular (a primera hora del matí va haver el nombre de problemes amb la xarxa i la indignació d'algun assistent). Crec que s'hauria d'haver començat a muntar abans o més persones ajudant al muntatge, perquè vam començar amb un retràs de 30 minuts (hi havia gent a la porta esperant només començar). Va haver moments de caos a primera hora del matí que progressivament es van solucionar

Respecte el pastís, crec que va ser el gran encert de la jornada (potser una mica massa petit que va provocà que alguns assistents es contingueren de repetir) i que ja ha fet escola. Un membre de la comunitat Firefox catalana no associat a Amical va demanar-me on s'havia comprat el pastís per mirar de fer-lo ells també per a la seva efemèride. També va ser un moment molt televisiu.

Barcelona

La jornada va ser el punt fort del 10è aniversari. Esperava més gent però menys posada: si jo pensava que aniria passant gent de manera superficial, van venir moltes persones amb dubtes apuntats, preguntes, propostes en ferm.... Ens van comentar que ja era hora que féssim una jornada així oberta, cal repetir-la ja que normalment es fan accions dirigides a col·lectius concrets i tancats.

Va haver-hi un ressò important dels mitjans que va contribuir a augmentar el nombre de visites i va ajudar a enganxar a algun editor. Especialment destacaria la crònica de tv3, que parla dels viquipedistes individuals.

De la preparació, felicitacions als castellers, a tots els que van ajudar amb els plafons, al pastisser i als voluntaris que van passar-se per allà

Lluís

La jornada va ser un gran èxit. Jo no em vaig contenir de repetir pastís per berenar.

A banda d'això no sé si els organitzadors sabien que just a l'altra banda de l'illa de cases on estàvem hi havia un casal de gent gran ben plenet. Crec que n'haguessim pogut treure molt de profit.

Per altra banda no em va agradar que la taula d'edició estigues allà al fons com si fos un cova, l'haguera preferit al mig, ben il·luminada i que la gent vegues com editem.

La connexió wifi va ser un puntàs. Un 10 a l'exposició i la seva distribució, a la paciència d'alguns, la voluntat d'algunes. Un altre 10 als col·laboradors; guifi.net, noi de la copisteria que va fer 1.000 flyers per equivocació, l'amic del mafoso que va fer les enganxines, la pastisseria i per descomptat els castellers de Barcelona. Si em deixo a algú esmenteu-ho.

Pel que fa a la televisió em sembla que no els hi va agradar algunes de les nostres peticions i s'ho van saltar pel forro igual que l'autorització que necessitaria per sortir a la tele, però això és el de menys.

Felicitats a tots i a totes i sobretot a l'associació.