Acreditacions de premsa

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L'enciclopèdia en línia Viquipèdia, així com els altres projectes allotjats per la Fundació Wikimedia (Commons, Viquitexts, etc) estan basats en el principi de la lliure reutilització dels seus continguts, texts i fotos. Existeix relativament poques fotos "lliures" de personalitats, és per això que l'associació Amical Wikimedia, que treballa pel suport dels projectes Wikimedia, ha decidit establir un programa d'acreditació per permetre als fotògrafs voluntaris enriquir els projectes amb fotos lliures.

Amical Wikimedia intervindrà per aconseguir acreditacions per alguns dels seus membres o participants als projectes Wikimedia, per tal d'extreure fotos que puguin ser carregades a Commons.

Commons és una base de dades de fitxers multimèdia lliurement reutilitzables. Serveix sobretot per il·lustrar els diferents projectes Wikimedia, com per exemple els articles de la Viquipèdia. Però l'interès de Commons és també que tothom pugui reutilitzar aquestes imatges, fora dels projectes Wikimedia.

És, doncs, una font de qualitat per a qualsevol que desitja utilitzar fotos legalment.

Aquesta mediateca s'alimenta per col·laboradors voluntaris, és a dir, és tributària de les seves aportacions. L'associació Amical Wikimedia promociona les càrregues d'imatges de qualitat i contribueix a la il·lustració de Viquipèdia. El seu suport és una ajuda pels fotògrafs que van a esdeveniments i que, gràcies a aquestes acreditacions, es poden beneficiar d'estatus privilegiats.

L'acreditació funciona d'aquesta manera: per ajudar el fotògraf a tenir un accés privilegiat als esdeveniments a cobrir, l'associació Amical Wikimedia escriu un correu als organitzadors de l'esdeveniment recomanant el fotògraf, presentant l'objectiu de la demanda -permetre treure fotos lliures de drets- i garantint la serietat del fotògraf. Molt sovint, el suport de l'associació permet al fotògraf ser autoritzat a fotografiar i de tenir accés a indrets privilegiats per treure les fotos.

Participants[modifica]

Agenda[modifica]

Agenda de possibles actes
Data Esdeveniment Fotògraf/a Estat Articles a retratar
11 de setembre Via Catalana Judesba Falta recollir l'autorització quan ens ho diguin Diversos
11 al 20 d'octubre Festival Internacional de Cinema de Catalunya (Sitges) Judesba Demanada Diversos
24 - 27 feb. 2014 Mobile World Congress Sense determinar Sense iniciar
Diferents actes Eleccions al Parlament Europeu de 2014 Sense determinar Sense iniciar
15 - 19 oct. 2014 Saló Nàutic de Barcelona Planvi Acreditació concedida iot, gigre, vhf, AIS, motor foraborda, vela lleugera, etc.

Material Fungible[modifica]

Enllaços externs[modifica]