Acord de col·laboració entre el Govern de Catalunya i Amical Viquipèdia

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


identi.caLa Tafanera
Publicat el: 29 juliol 2012, 11:11 per Gomà
Avui l'Honorable Sr. Ferran Mascarell i Canalda, conseller de Cultura[1] del govern de Catalunya i El Sr. Joan Ramon Gomà i Ayats, President de l’Amical Viquipèdia han signat un acord de col·laboració.

L'objecte de l'acord és la difusió, els continguts i la utilització de la Viquipèdia, atesa la importància que per al foment i la difusió del català a Internet té comptar amb una edició catalana d’aquesta enciclopèdia lliure. També és objectiu d’aquest acord la creació d'un canal de comunicació estable entre ambdues parts.

En virtut d'aquest acord, Amical Viquipèdia assessorarà a la Direcció General de Política Lingüística en la potencialitat d’ús de la plataforma i dels projectes associats per a projectes formatius relacionats amb l’aprenentatge de la llengua catalana. També facilitarà a la Direcció General de Política Lingüística dades relatives al nombre d’usuaris i al volum d’articles en llengua catalana, i qualsevol altre indicador de la presència i del consum del català a Internet de què disposi.

El Govern de Catalunya, cedeix el dret de difusió dels articles, assajos, estudis i altres materials de producció pròpia que hagin estat editats i publicats per la Direcció General de Política Lingüística i sobre els quals aquest òrgan en tingui els drets, per tal que puguin ser penjats a la Viquipèdia. També oferirà suport tècnic en toponímia i en terminologia catalana, farà difusió de la Viquipèdia, i impulsarà accions de sensibilització de l’ús del català a Internet. Amical Viquipèdia difondrà entre els viquipedistes tot aquest material i aquestes informacions per tal que els puguin emprar lliurement per millorar la qualitat i la quantitat dels continguts de la Viquipèdia.

Aquest acord no comporta cap compromís de despesa pel govern de Catalunya.

Més informació a la nota de premsa de la Generalitat de Catalunya.

Referències

  1. Composició del govern de Catalunya
El valor donat no s'ha entès.
El valor donat no s'ha entès.