Amical Viquipèdia guanya el Premi Pompeu Fabra

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


identi.caLa Tafanera
Publicat el: 25 abril 2012, 20:53 per Davidpar
El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha fet públic avui l'atorgament a l'associació Amical Viquipèdia el Premi Pompeu Fabra de comunicació i noves tecnologies 2012. Aquest premi reconeix a Amical Viquipèdia la contribució per fer de la llengua catalana una llengua d'ús habitual a l'espai comunicatiu d'Internet, gràcies a l'impacte social que ha causat l'edició en català de la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure.

Els premis Pompeu Fabra, sense dotació econòmica, van estar instituïts el 2008 per la Secretaria de Política Lingüística amb l'objectiu de reconèixer i fomentar l'acció de la societat civil en l'impuls del català. El jurat ha atorgat el premi a Amical Viquipèdia «pel seu incessant treball per a la consolidació i el creixement de la Viquipèdia en català, que ha tingut com a fruit que la versió catalana d’aquesta enciclopèdia oberta estigui entre les més prestigioses i ben posicionades i sigui homologable i superior en determinats aspectes a les versions de les grans llengües del món». L'associació Amical Viquipèdia és una associació de viquipedistes, col·laboradors dels diferents projectes germans, constituïda legalment com a associació sense ànim de lucre.

Els premiats en la resta de categories han estat Paul Preston, Joan Veny i Clar, el Grup Taurus, Pius Alibek Hermez i l'Hospital Sant Jaume d'Olot. El guardó, un bust en bronze de Pompeu Fabra, serà lliurat al Petit Palau del Palau de la Música en un acte que se celebrarà el proper 5 de maig en què també es farà la cloenda de l'Any de la Paraula Viva, centenari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans.

Gràcies a tots els qui dia a dia confieu en la Viquipèdia! El premi és per a vosaltres.