Amical edita un fulletó per explicar com funciona la Viquipèdia

De Amical Wikimedia
Salta a: navegació, cerca


Publicat el: 29 novembre 2010, 10:31 per Martorell

Portada de Benvinguts a la Viquipèdia
L'associació Amical Viquipèdia edita una publicació per a animar a qualsevol persona a ser editor voluntari de la Viquipèdia, especialment els estudiants. Sota el títol Benvinguts a la Viquipèdia, l'Amical presenta a una voluntària nouvinguda, la Laia, una personatge que acompanya entusiasmada al potencial nou col·laborador per a conèixer els aspectes més el·lementals de l'enciclopèdia lliure més gran que existeix en català. Amb aquest material, tothom podrà fer els primers passos, aprendre sobre conceptes, normes, informació i eines claus sobre el funcionament de la Viquipèdia. Al capdavall, una guia bàsica per tots aquells que vulguen llançar-se i contribuir a compilar i compartir el tresor del coneixement humà.

Al llarg de les 20 pàgines, a més d'explicacions i descripcions dels usos essencials de la Viquipèdia, també hi inclou tests de prova, i exemples pràctics de l'ús d'aquesta enciclopèdia en català en la vida quotidiana. Un grup de sis viquipedistes han traduït i adaptat al català el fulletó Benvingut a la Viquipèdia de la versió inicial en anglès produïda per la Fundació Wikimedia, del qual també s'ha fet una variant per al País Valencià, i en breu finalitzaran una variant per a les Illes Balears. La guia ràpida és publicada sota unes condicions d'ús lliures, per tant, qualsevol pot utilitzar-lo, imprimir-lo, modificar-lo i compartir-lo sense cap sobrecost econòmic.

Mitjançant el projecte Wikimedia Outreach, la Fundació Wikimedia publica materials didàctics per a donar conèixer la Viquipèdia, i altres projectes, així com el seu ús en els diferents camps, bé acadèmic, bé en l'ensenyament o bé en el periodisme. Desenvolupat per equips de treballs, grups de voluntaris i experts en producció editorial, el material s'elabora alhora en un procés obert en què qualsevol voluntari, associació o institucions educatives i acadèmiques puguen participar directament i fàcilment en el seu disseny, adaptació i traducció. Igualment, tot el seu material es publica sota una llicència lliure.