Guanyador d'Andorra de Wiki Loves Monuments 2011

De Amical Wikimedia
Salta a: navegació, cerca


Publicat el: 07 novembre 2011, 01:00 per Davidpar
Cargament de la mapa...
Saló del Vigatà del Palau Moja de Barcelona
Carrer Portaferrisa, cantonada la Rambla

Després d’un mes de setembre intens per part dels participants, durant el mes d'octubre el jurat ha deliberat el veredicte del concurs Wiki Loves Monuments 2011 Andorra, que consta de 10 fotografies seleccionades per competir pels premis europeus i una fotografia guanyadora a nivell local.

La nostra enhorabona per la guanyadora Maria Rosa Ferré amb la seva fotografia de l'Església de Sant Joan de Caselles. Segons la valoració feta pel jurat, aquesta fotografia mereix el primer premi

«per la seva prèvia observació, la calidesa de la imatge, ha sabut copsar la importància i la bellesa de lloc, per ser una imatge tant descriptiva, per la seva profunditat. Evoca al silenci i al seu moment històric».


Església de Sant Joan de Caselles. Autora: Maria Rosa Ferré (cc-by-sa-2.0)

Andorra és un cas singular dins del món de la Viquipèdia. El passat mes de març celebràvem els 10 anys dels primers articles escrits en llengua no anglesa i fets per un andorrà. El mes de setembre Andorra ha estat un dels 18 estats participants en la primera edició europea de Wiki Loves Monuments. El concurs a Andorra ha estat organitzat per l'associació Amical Viquipèdia amb el suport de viquipedistes andorrans i amb la col·laboració del Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura d'Andorra.

A més de col·laborar en la promoció de l’esdeveniment i amb la seva organització, el Departament de Patrimoni Cultural ofereix un lot de premis familiars pel guanyador/a de la millor fotografia d'un monument d'Andorra, que avui descobrim.

El premi Andorra inclou:

  • Un lot de llibres de temàtica andorrana
  • Passaports de Museus
  • Entrades per al Bus turístic
  • Baixades en Tobotronc i un itinerari de natura guiat a Naturlandia
  • Entrades per a l'Espai Termolúdic Caldea

La fotografia guanyadora va ser afegida al grup de Flickr creat per la ocasió, un grup molt reeixit que va rebre més de 2.500 fotografies de tots els indrets de parla catalana. També va ser cabdal la gimcana fotogràfica Wiki takes Andorra per completar tota la llista de monuments amb fotografies. Dels 111 monuments registrats entre Béns d’Interès Cultural i Béns immobles Inventariats, n'hi havia 80 dels que no teníem cap fotografia en començar el concurs. Gràcies a Wiki Loves Monuments, ara la Viquipèdia disposa d’una visió de conjunt del patrimoni cultural andorrà, des del preromànic a l’arquitectura contemporània, passant per l’arquitectura de granit, amb edificis religiosos, populars i civils. En global s'han aconseguit 1.255 fotografies aportades per 27 participants, unes xifres per davant d'altres estats participants com Noruega i Luxemburg.

El monument més fotografiat és la presa i caseta del guarda de Ràmio amb 47 fotos, situat a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, declarada Patrimoni de la Humanitat. El monument més popular ha estat l'església de Sant Miquel d'Engolasters amb 10 fotògrafs diferents.

Entre els finalistes cal destacar l’aportació de Ferran Llorens (fer55.) amb quatre fotografies seleccionades. A continuació es mostren (ordenats cronològicament) els altres 9 finalistes que participaran en la fase final europea.

Convoquem als guanyadors, participants i simpatitzants a la gala que celebrarem el dia 24 de novembre a les 19:00h en el Saló del Vigatà del Palau Moja de Barcelona (al Carrer de Portaferrissa, cantonada amb la Rambla). Es farà una projecció de fotografies comentades per membres del jurat i una entrega de diplomes.

Més informació[modifica el codi]