Guardons a la projecció internacional de les organitzacions catalanes

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


identi.caLa Tafanera
Publicat el: 05 octubre 2010, 13:52 per Gomà
Loading map...
Palau de la Generalitat de Catalunya
El 5 d’octubre, convidats pel Vicepresident del Govern de Catalunya, varem assistir a l’acte d’entrega de guardons a la projecció internacional de les organitzacions catalanes, que es va celebrar al Palau de la Generalitat.

Es va procedir a l’entrega dels guardons al PEN Català, en la categoria de reconeixement a la trajectòria internacional; a la Jove Cambra Internacional de Catalunya, en la categoria de reconeixement a la fita internacional i, finalment, al Sr. Fèlix Martí i Ambel, en la categoria de reconeixement personal a la tasca internacional.

També es va presentar el llibre “200 i +. La internacionalització de les entitats catalanes”, editat amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca internacional de les entitats catalanes membres d’organitzacions internacionals, així com presentar un recull d’experiències en aquest àmbit. Podeu disposar del llibre en format digital tot accedint al següent enllaç.

Hem d’agrair a moltes d’aquestes entitats el suport que estan donant a Amical Viquipèdia per que puguem esdevenir el Chapter Wikimedia CAT. En especial al Institut d'Estudis Catalans i a la Fundació puntCat que s’han ofert a diverses col·laboracions per promocionar la Viquipèdia i que s’aniran concretant en el futur proper.

S’observa un denominador comú en la majoria d’entitats. Ser admès membre de ple dret de qualsevol organització internacional és molt difícil per a qualsevol organització catalana pel sol fet de ser catalana. Tothom amb qui parlavem entenien perfectament les nostres dificultats i se solidaritzaven immediatament amb nosaltres. Això aixeca molt la moral. El que ens està costant a nosaltres no és més del que en el seu moment li va costar al Centre UNESCO de Catalunya o a la Fundació puntCat, per tant si ells se'n varen sortir nosaltres també ens en sortirem.

200 i més fa referència al nombre d’organitzacions catalanes que han assolit la fita de ser admeses membres de ple dret d’organitzacions internacionals. Esperem que aviat s’hagi de dir 201 i més.