Marató de Los col·loquis de Despuig

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


identi.caLa Tafanera
Publicat el: 30 gener 2011, 00:42 per KRLS
El Centre d'Estudis Lingüístics i Literaris de les comarques centrals dels Països Catalans ha engegat un projecte col·laboratiu al Viquitexts per commemorar els cinc-cents aniversari del naixement de Cristòfor Despuig. Per aquesta efemèride, el CEL ha fet una crida a tothom a participar en l'edició col·laborativa del llibre Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa de Despuig en el portal Viquitexts. El impulsors proposen que cada col·laborador/a revisi que el text transcrit, obtingut amb un programa de reconeixement de text (OCR), sigui totalment fidel a l’original a través del còmode sistema per pàgines que hi ha d'aquest llibre.

La marató de transcripció fidel a l'edició de 1877 de la Impremta de la Renaixensa va començar a principi d'any i es poden fer aportacions fins a final de febrer. A principi d’abril presentaran l'edició digital completa i revisada. Pretenen enllestir-lo abans del febrer del mateix. Fins al moment, hi ha 55 pàgines transcrites de les 180 que disposa aquesta edició i ha rebut la col·laboració de més de vint-i-cinc editors diferents.

Per donar visibilitat al projecte s'ha posat en marxa el bloc de la Marató de Los col·loquis de Cristòfol Despuig on s'hi pot consultar la presentació del projecte i algunes indicacions de com participar-hi. El Viquitexts també disposa d'un conjunt de pàgines d'ajuda per facilitar l'aprenentatge.