Marató fotogràfica al Pla d'Urgell

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


identi.caLa Tafanera
Publicat el: 18 Setembre 2012, 21:33 per Davidpar
Inici: 22 Setembre 2012, 12:00 — Final: 22 Setembre 2012, 16:00
Loading map...
Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell
Carrer del Tossal Blanc, Mollerussa
El patrimoni monumental del Pla d'Urgell, a la Viquipèdia

El proper dissabte 22 de setembre de 2012 diverses entitats comarcals organitzen la primera marató fotogràfica del patrimoni comarcal del Pla d'Urgell.

L'esdeveniment, emmarcat en el projecte Wiki Loves Monuments, té per objectiu fotografiar tot el patrimoni monumental de la comarca en una sola jornada i carregar-lo al repositori digital Wikimedia Commons, per tal que les imatges estiguin disponibles per a tot aquell que desitgi fer-ne ús, respectant sempre el reconeixement de l'autoria.

La comarca del Pla d'Urgell compta amb uns 200 elements patrimonials repartits entre els 18 pobles. La llista dels monuments a fotografiar es troba aquí.

Concurs

La proposta s'ha pogut dur a terme gràcies al suport de diverses revistes editades a la comarca, així com els principals mitjans de comunicació comarcal i un seguit d'empreses i institucions, que han possibilitat que l'esdeveniment prengui el format d'un concurs, on la millor fotografia serà premiada amb un vol en l'avioneta de l'escola de vol La Serra. A més, també es premiaran —entre altres— la millor fotografia realitzada amb un telèfon mòbil i la millor fotografia elaborada amb filtres d'Instagram, i també es reconeixerà el participant que carregui un major número de fotografies. Entre els premis es compten entrades a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, al Museu dels Vestits de Paper i a sessions del teatre l'Amistat, a més de cistells de fruita o lots de publicacions.

Entre les 10h i les 14h l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell comptarà amb un espai on es podran aclarir dubtes sobre el funcionament de la jornada i el concurs en general, així com per ajudar a qui convingui a carregar les fotografies realitzades.

Nou entitats comarcals convocants

L'organització, amb el suport d'Amical Viquipèdia, corre a càrrec de nou entitats del Pla d'Urgell, entre les que destaquen els revistes locals L'Esclat (Golmés), Barret Picat (Linyola), Carrilet (Bellvís) i L'Avenç (Palau d'Anglesola), els diaris digitals Vilaweb Mollerussa i Territoris.cat, el Casal Popular l'Arreu, el Consell Comarcal, l'Ajuntament de Mollerussa i el Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà.

Més informació