Marxem cap a Minnesota!

De Amical Wikimedia
(S'ha redirigit des de: Apunt:Marxem cap a Minneapolis!)
Salta a: navegació, cerca


Publicat el: 29 abril 2012, 11:27 per Davidpar
Un viquipedista català i membre d'Amical Viquipèdia viatja fins a Minnesota (EUA) a la trobada de la American Association of Museums (AAM) 2012 per explicar l'experiència catalana amb les col·laboracions entre la Viquipèdia i els museus · És l'únic viquipedista europeu convidat a la trobada
Els viquipedistes Lori Byrd Phillips, Àlex Hinojo, Sarah Stierch i Dominic McDevitt-Parks a una trobada GLAM-WIKI de Nova York (2011)

Àlex Hinojo, GLAM-WIKI Ambassador, participa aquest cap de setmana a una de les trobades més importants d'Amèrica del Nord pel que fa el sector cultural i museístic, l'AAM Annual Meeting 2012. Juntament amb el viquipedista australià Liam Wyatt i tres viquipedistes americans més, explicaran les seves experiències GLAM-WIKI. Per la nostra part, explicarem els viquiprojectes multilingües i la tasca que estem fent amb institucions culturals i escoles i universitats.

GLAM-WIKI (acrònim de Galleries, Libraries, Archives and Museums) és un projecte internacional amb la voluntat d'establir una relació proactiva amb les institucions culturals que aporti beneficis a ambdues parts, per tal d'oferir aquests continguts al màxim d'usuaris i amb la millor qualitat possible. És un clar exemple dels nous models de col·laboració entre el sector cultural i la ciutadania, en els quals les noves tecnologies i les llicències obertes permeten que els ciutadans prenguin un paper actiu en la creació de continguts útils pel conjunt de la societat i siguin partícips de l’apreciació i conservació del patrimoni i la cultura. Els museus, alliberant el coneixement, l'estan fent més accessible.

Començant pel Museu Picasso, Catalunya està sent una de les zones pioneres i amb més activitat. S'han dut projecte amb el MACBA, la Fundació Joan Miró, el Museu d'Art de Girona, entre molts d'altres, com la implementació dels codis QR a l'exposició Joan Miró. L'escala de l'evasió de la Fundació Joan Miró, de la realitat augmentada al Museu de Mataró o l'alliberament de la pinacoteca de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i s'han organitzat viquimaratons d'edicions per Joan Miró, Ángeles Santos o Xavier Miserachs.