Paper destacat dels viquipedistes al Mozilla Drumbeat Festival

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


identi.caLa Tafanera
Publicat el: 16 novembre 2010, 13:21 per Barcelona
Loading map...
{{{Geo_detalls}}}
La setmana passada deu usuaris de la Viquipèdia en català vam participar en el Mozilla Drumbeat Festival, una trobada sobre aprenentatge i llibertat a la xarxa que es va celebrar a Barcelona.

La Viquipèdia va comptar amb un stand compartit amb altres versions lingüístiques on vam poder presentar alguns projectes com la col·laboració amb universitats, es va decidir traduir un llibret d'iniciació a l'edició i als seus principis i també van aparèixer al reportatge de BTV.

Amical Viquipèdia és soci oficial de Mozilla en un seguit d'activitats educatives amb eines TIC, concretament va participar en l'organització d'una gimcana digital que s'exportarà a diversos centres de secundària i tallers d'educació no formal.

Molts usuaris van involucrar-se activament en l'organització local, ajudant en la logística, difusió dels tallers, contactes amb persones líders de la xarxa i voluntariat. En total van apuntar-se al festival més de 400 participants d'arreu del món, amb presència d'una vintena de països i el recolzament de les principals comunitats de la xarxa.

Va ser una bona oportunitat per compartir els principis d'obertura, llibertat i esforç col·laboratiu que promou la Viquipèdia amb altres persones interessades en un web lliure que serveixi de plataforma per a l'aprenentatge sense barreres. Igualment va ajudar a establir noves relacions que de segur donaran els seus fruits.