S'anuncien els guanyadors de Wiki Loves Public Art Barcelona, que ha recollit 6000 fotografies

De Amical Wikimedia
Salta a: navegació, cerca


Publicat el: 25 juny 2013, 21:33 per Davidpar
Aquest 25 de juny s'han anunciat els guanyadors de la primera edició barcelonina del concurs internacional Wiki Loves Public Art en un acte al Centre de Documentació del MACBA. En aquest concurs han participat voluntaris d'arreu del món fotografiant obres d'art públic i compartint-les a la Viquipèdia.

L'objectiu de Wiki Loves Public Art és aconseguir fotos de les obres d'art públic per tenir­-les disponibles lliurement a la mediateca de la Viquipèdia. Les fotos són accessibles i utilitzables per tothom a tot arreu i, al mateix temps, la sisena web més visitada del món, la Viquipèdia, pot augmentar la seva cobertura sobre art afegint les fotos del concurs als seus articles.

Durant tot el passat mes de maig 54 participants han carregat 5.989 fotografies de les 1.628 obres que formen l'inventari de l'art públic de la ciutat. A banda de Barcelona, la primera ciutat del sud d'Europa en participar-hi, també s'ha organitzat a Àustria, Finlàndia, Israel i Suècia, país d'on va néixer la idea.

La millor fotografia de Barcelona ha obtingut un disc dur extern d'un terabyte, mentre que els deu participants més actius que han pres fotografies de diferents obres han obtingut un ArTicket BCN per visitar exposicions temporals i permanents de sis museus de Barcelona. De les deu finalistes de cada país, el jurat internacional anunciarà el juliol les tres millors fotos internacionals, que rebran vals de viatge per valor de 500, 300 i 200 euros respectivament i, a més, Europeana patrocinarà impressions d'alta qualitat de les imatges guanyadores, que seran enviades als campions.

Les fotografies escollides pel jurat conformen una fantàstica postal de l'art públic de Barcelona, que a partir d'ara ja formen part de l'enciclopèdia: