Una viquimarató al Museu d'Art Jaume Morera per a la Nit dels Museus

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


identi.caLa Tafanera
Publicat el: 10 maig 2013, 15:23 per Davidpar
Inici: 18 maig 2013, 22:00 — Final: 19 maig 2013, 00:00
Loading map...
Museu d'Art Jaume Morera

973 700 419

mmorera@paeria.cat
Durant la Nit dels Museus, un grup de viquipedistes crearà i ampliarà articles de la Viquipèdia sobre Baldomer Gili i Roig i obres clau de la col·lecció del Museu

El Museu d'Art Jaume Morera commemorarà el dia internacional dels museus tot acollint una viquimarató, una activitat inèdita en el si de les institucions museístiques lleidatanes. L'activitat, prevista per la nit del 18 de maig, aplegarà un grup de viquipedistes que se serviran de les publicacions de la biblioteca del Museu per millorar l'article de la Viquipèdia dedicat a Baldomer Gili i Roig, crear diversos articles sobre obres clau de la col·lecció del Museu i utilitzar les fotografies posades al domini públic a través del perfil de Flickr del Museu per il·lustrar diversos articles d'aquesta coneguda enciclopèdia online.

Els participants a la viquimarató podran gaudir d'una visita comentada a l'exposició actual, dedicada a la col·lecció fotogràfica de Baldomer Gili i Roig, seran obsequiats amb un lot de publicacions del Museu i tindran l'oportunitat, més endavant, de visitar la sala de reserva del Museu, activitat coneguda com un backstage pass. Tot aquell disposat a col·laborar serà benvingut: no es requereix experiència prèvia (pels participants novells es farà un breu curs d'edició wiki), tan sols cal disposar d'un ordinador portàtil, inscriure's trucant al 973 700 419 i presentar-se al museu el 18 de maig a les 8 del vespre. Durant la viquimarató se servirà un petit refrigeri als participants per tal de recuperar forces.

Què és una viquimarató?

Una Viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc -sovint una biblioteca- per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l'enciclopèdia. La comunitat d'editors de la viquipèdia en català té una gran experiència en aquest tipus d'activitats (l'abril de 2013 es va fer la viquimarató més llarga fins al moment), ja que són una bona manera de fer créixer un article d'una manera ràpida i també de socialitzar un viquiprojecte. Els experts —en aquest cas el personal del Museu d'Art Jaume Morera— proporcionen continguts de qualitat per incloure a la Viquipèdia; mentre que els viquipedistes només necessiten una connexió a Internet, bibliografia, una taula, una cadira i, si pot ser, cafè.

Més informació