Una viquimarató per explicar al món les Drassanes Reials

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


identi.caLa Tafanera
Publicat el: 09 març 2013, 20:43 per Davidpar
Inici: 16 març 2013, 09:15 — Final: 16 març 2013, 13:00
Loading map...
Museu Marítim de Barcelona

Av. de les Drassanes s/n

Barcelona
El 16 de març tens una cita per actualitzar l'article de l'enciclopèdia sobre el monument · L'acte coincidirà amb els 12 anys del naixement de la Viquipèdia en català.

La Viquipèdia, l'enciclopèdia digital més utilitzada del món, es caracteritza per un nivell d'actualització constant. I tot això gràcies a molts viquipedistes voluntaris que s'encarreguen de mantenir al dia els seus continguts. Com? Una de les propostes més divertides són les viquimaratons. La propera serà el 16 de març al matí al Museu Marítim de Barcelona per actualitzar l'article de les Drassanes Reials.

Els tres últims anys de restauració de l'edifici naval han estat molt intensos. Una intervenció arqueològica a l'espai de les Grans Naus ha tret a la llum noves dades sobre la història de l'edifici. Per una banda hi ha la troballa de la gran necròpolis romana i, per l'altra, les proves que demostren que la major part del monument que conservem és d'època moderna i no medieval, com es creia, tot i que manté l'estil gòtic de l'origen.

El Museu Marítim de Barcelona i Amical Viquipèdia conviden a tothom que ho vulgui a apuntar-se per refer l'article actual de l'enciclopèdia amb totes aquestes novetats. És una manera de donar a conèixer la nostra cultura i patrimoni i difondre'ls a escala mundial. La iniciativa compta amb el suport de patrimoni.gencat.

La trobada inclou una visita guiada per les Drassanes feta per algun expert del Museu Marítim i un petit curs d'edició wiki. Només has de portar l'ordinador portàtil i, si vols, la càmera fotogràfica. No hi faltarà cafè i pastes perquè no defalleixin les forces!

Si t'animes a ser viquipedista per un dia apunta't a aquesta pàgina.