Vilanova i la Geltrú s'està convertint en un planter de viquipedistes

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


identi.caLa Tafanera
Publicat el: 02 març 2012, 13:13 per Kippelboy
Aplaudiments, gairebé 200 persones entre els dos dies, propostes de treball futur, torns de preguntes i un ric debat són els resultats de les sessions realitzades a Vilanova i la Geltrú els passats 25 i 29 de febrer. Els membres d'Amical Viquipèdia Kippelboy i Barcelona van dinamitzar les jornades organitzades pel Centre de Recursos Pedagògics del Garraf i el tàndem Museu del Ferrocarril – Museu Víctor Balaguer, respectivament.

Dissabte vam poder gaudir de l'entorn de la Masia Cruanyes, on més de 120 mestres i professors es van reunir – sí, un dia festiu per a ells!- per poder conèixer el potencial educatiu de la Viquipèdia abans de sortir de ruta. La presentació va fer èmfasi en les possibilitats que ofereix aquesta eina per a les aules: educar en valors democràtics i d'esperit crític, fer que l'alumnat sigui constructor actiu del coneixement i guanyi en motivació o servir per treballar les competències bàsiques, entre d'altres. Alguns dels assistents es va quedar amb ganes de més i van repetir el segon dia.

Aquesta segona tongada va tenir com a marc les Converses d'Estació, on experts del sector museístic d'arreu de Catalunya debaten anualment i fan xarxa per afrontar reptes comuns. El lema d'enguany era Viquipèdia + museus = èxit educatiu. Primerament vam explicar alguns projectes GLAM d'èxit que inciten a obrir el museu a la societat a través de la xarxa i després vam recomanar als departaments didàctics que incorporessin la Viquipèdia al seu catàleg de propostes per a les escoles.

Després d'un descans ple de preguntes i riques converses, vam anar a dins dels trens de l'exposició permanent per dur a terme una sessió de treball. Els assistents van formar grups i van proposar activitats que encaixessin al seu museu i que incorporessin la Viquipèdia. Es va debatre sobre temes molt interessants, com ara el paper dels nous intel·lectuals, l'experiència estètica dels alumnes a un museu, la relació entre experts i divulgació o les noves tasques de difusió dels gestors culturals. Podreu llegir properament les conclusions al bloc oficial. Al final, van demanar una segona sessió per aprendre a editar.

Creiem que la bona rebuda per part de tothom farà que Vilanova i la Geltrú esdevingui un planter de futurs viquipedistes força motivats, ja que van sorgir idees d'aplicació immediata i mantenim el contacte amb ells per seguir en la mateixa bona línia.