Viquiescoles 2012 en marxa!

De Amical Wikimedia
(S'ha redirigit des de: Apunt:Viquiescoles 2012 en marxa)
Salta a: navegació, cerca


Publicat el: 08 març 2012, 19:38 per Davidpar
Viquiescoles
L’edició 2012 del projecte Viquiescoles ja està en marxa. Es tracta d’una iniciativa promoguda per Amical Viquipèdia que combina un curs d'edició per al professorat on s’ensenyen els fonaments d’ús de la Viquipèdia i els avantatges d’usar-la a les aules. Posteriorment es complementa amb un concurs on els alumnes creen articles per optar a premis diversos.

Viquiescoles presenta particularitats que el fan un projecte únic: d’una banda combina docents de diferents indrets dels territoris de parla catalana (amb la qual cosa es fomenta l’intercanvi de punts de vista i realitats), d’altra banda inclou elements de reflexió que van més enllà d’un simple taller tècnic per fer del curs l’oportunitat de parlar de temes com el coneixement compartit, el paper de l’alumnat a classe, l’ús real de les noves tecnologies en educació o el foment de l’esperit crític, entre d’altres.

En l’edició d’enguany participen 15 professors en la part formativa, cadascun d’ells responsable d’un grup d’alumnes d’ESO, Batxillerat i Formació Professional d’arreu dels Països Catalans que esdevindran viquipedistes en el termini de pocs mesos. L’any passat ja es dur a terme en fase de prova als centres educatius de les Illes Balears i es van incorporar una setantena d’articles a la Viquipèdia. Enguany esperem superar amb escreix aquesta xifra. Estarem atents a les evolucions dels nous usuaris i podreu llegir en breu les seves aportacions a la Viquipèdia en català.

Vegeu el vídeo dels guanyadors de Viquiescoles 2011!