Codi de conducta del personal que fa tasques per encàrrec de l'Associació

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El present document pretén establir el codi de conducta en relació a la Viquipèdia i els projecte germans de les persones vinculades amb l'associació quan actuen per encàrrec o en nom de l'Associació Amical Viquipèdia.

Aquest codi s'aplica a tothom que faci una tasca per encàrrec o per compte de l'associació independentment de que percebi una retribució o alguna mena de compensació o que simplement ho faci de forma voluntària.

Aquest codi es basa en el principi de que l'associació està al servei dels projectes (la Viquipèdia i els projectes germans) i en cap cas ningú ha de fer res que pugui interpretar-se com que l'associació intervé de cap manera ni en els continguts ni en la línia editorial dels projectes.

En concret el personal que faci tasques per encàrrec de l'associació:

  • Ho haurà de fer sempre amb un nick diferent del que faci servir per editar com a voluntari.
  • No editarà mai com a voluntari en el mateix horari en que estigui fent tasques per encàrrec de l'associació.
  • Si edita quelcom a la viquipèdia o als projectes germans no serà mai a l'espai enciclopèdic principal.
  • Podrà editar en altres espais com per exemple espais de viquiprojectes o pàgines de discussió d'usuaris o la taverna. Però sempre per donar suport als altres viquipedistes i als projectes, ajudar a coordinar activitats o transmetre informació d'interès pels viquipedistes.
  • Podrà fer bots que no siguin per operar-los ell sinó per posar-los a disposició dels viquipedistes que els vulguin usar.
  • Podrà operar bots que facin les mateixes tasques que podria fer ell segons els apartats anteriors.
  • Només podrà desenvolupar i operar bots que escriguin en l'espai enciclopèdic principal si aquests bots estan programats de tal manera que només actuïn a petició expressa d'un usuari registrat. Per exemple l'Amical Bot que només fa una traducció si algú ho demana. O si s'ha pres una decisió prèvia de la comunitat viquipedista autoritzant a executar el bot.