Comunicats/2010/Publicació llibre Viquipèdia

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Esborrany

Es publica el llibre Viquipèdia. Descobrir, utilitzar, contribuir[modifica]

Amical Viquipèdia - WikimediaCAT, anuncià la publicació en català del llibre de Florence Devouard, i Guillaume Paumier Viquipèdia. Descobrir, utilitzar, contribuir Una introducció a la Wikipèdia, l'enciclopèdia lliure i gratuïta realitzada de forma col.laborativa per milions d'internautes en totes les parts del planeta i en més 200 idiomes diferents. La versió catalana la Viquipèdia és una de les més importants, situada en el lloc catorzè en referència al numero d'articles. El llibre en català ofereix un capítol dedicat a l'escola que l'original francès en format no digital no oferia i al mateix temps una introducció històrica a la Viquipèdia catalana, que fou la segona Wikipedia a tenir articles després de l'anglesa. El contingut del llibre serà publicat amb llicencia lliure de Wikipedia (GFDL) per seguir de forma coherent la manera de funcionar i compartir els valors de l'enciclopèdia lliure.

El llibre ha de servir per ajudar a la gent que vol entendre millor aquest fenomen, als que volen iniciar-se a editar-hi i als professors que volen entendre l ’impacte de la Viquipèdia a l’escola, i volen tenir-la en conte per tal d’ensenyar els estudiants a evitar els riscos i aprofitar els avantatges de la enciclopèdia més gran i complerta que s’ha escrit mai.

La associació dels viquipedistes catalans Amical Viquipèdia- - Wikimedia CAT ha promogut aquesta publicació per tal de facilitar que la societat catalana entengui aquesta eina que té al seu servei i s’animi a contribuir-hi.

La Viquipèdia en català té actualment a la vora dels 240.000 articles, amb lo que és la 14ena versió lingüística per nombre d’articles però encara té menys de la meitat d’articles que les versions francesa o espanyola. Donada la situació demogràfica fa falta una implicació molt gran de tota la societat per tal de tenir una versió normalitzada comparable amb altres llengües. Per això calen iniciatives com aquesta que facilitin l'apropament d'aquest fenomen i tota la societat civil.

EL llibre es presentarà a:

L’Alguer el 21 de maig

Barcelona el 11 de maig

Palma el ...

Andorra la vella...

València...

Perpinyà...

El llibre és una traducció actualitzada adaptada i ampliada del llibre de Guillaume Paumier i Florence Devouard: Wikipédia Découvrir, utiliser, contribuer. En la versió catalana s'ha afegit una part dedicada exclusivament e la Viquipèdia a l'escola.