Comunicats/2010/Viquifabricació

De Amical Wikimedia
Salta a: navegació, cerca

La Viquipèdia col•labora amb universitats i centres educatius[modifica | modifica el codi]

Dins del pla estratègic 2015 de la Viquipèdia s’està desenvolupant un seguit d’iniciatives per promoure la participació del món universitari. A la viquipèdia en anglès la Wikimedia Foundation ha engegat la Public Policy Initiative per promoure que els professors demanin als estudiants que millorin els articles com a part del seu currículum acadèmic.

Ara la associació Amical Viquipèdia i la Sociedad de Ingeniería de Fabricación (SIF) han signat un conveni per promocionar que els estudiants creïn continguts relacionats amb les tecnologies de fabricació.

La iniciativa s’articula entorn a dos eixos. Per una banda s’ha convidat als membres de la Associació que són professors de fabricació en diverses universitats que proposin als seu alumnes la participació en aquest concurs com a exercici dins del procés d’aprenentatge.

Per altra banda s’ha convocat un concurs pels estudiants de tots els nivells educatius amb la finalitat de millorar els continguts de la Viquipèdia relatius a les tecnologies de fabricació.

El concurs tindrà 3 modalitats:

  1. Premis als millors articles (1er, 2n i 3er i tres accèssits), de 200 €, 150 €, 100 € i 50 €, respectivament i diploma.
  2. Premis als millors dibuixos i fotografies originals (1er, 2n i 3 er). 200 €, 150 €, 100 € i diploma.
  3. Premi al nombre d'articles, consistent en una bossa de 750 € a repartir entre el nombre d'articles creats.

Per facilitar el procés, el conveni inclou l'organització de cursos i tallers d'iniciació a la Viquipèdia i a l'edició d'articles, dirigits als professors als alumnes participants i també la assignació de tutors que acompanyin als nous viquipedistes en els seus primers passos d'edició a la Viquipèdia.

La SIF és una associació que té la finalitat de desenvolupar i promocionar l’enginyeria de fabricació. Actualment té 130 socis que representen la major part de les universitats espanyoles i diverses universitats iberoamericanes amb activitat en fabricació. També té socis del sector de la formació professional i està oberta a indústries, centres tecnològics i institucions.

Aquest projecte serà una experiència d’implicació del món educatiu amb la Viquipèdia.