Digital Commons/Objectius generals de fons i qui organitza

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Go back general Digital Commons Forum


1. Objectius generals de fons i qui organitza[modifica]

  • Contribuir a donar visibilitat a nivell local i internacional i una major presencia i especificitat a Viquipèdia i a les comunitats de creació online per la producció de bens pro-comuns dins del moviment de cultura lliure, i crear ponts amb l'audiència del Fcforum.
  • Contribuir a donar una major especificitats a les comunitats basades en principis de governança de commons en front a les comunitats corporatives.
  • Crear un espai de networking, sinergia, recolçament mutu i creació de coalicions entre experiències. Afavorir que les diferent xarxes o comunitats en torn a la cultura i el coneixement lliure s'obrin més.
  • Donar espai per la celebració de reunions o tallers sobre problemàtiques especifiques que es voldrien treballar e impulsar des d'Amical Viquipedia (tant a nivell local com internacional). (A especificar per Amical les temàtiques a tractar).
  • Ser una oportunitat per construir i reforçar relacions en les xarxes i actors en torn a Wikimedia/Wikipedia. (Per definir per Amical les relacions a crear amb altres actors al mon wikimedia/wikipedia).
  • Crear ponts entre la recerca i l'acció en aquesta àrea, i donar surtida a les recerques en aquesta area de l'IGOP - UAB o/i altres recercadors.
  • Facilitar debats estratègic entorn al moviment de cultura lliure i pels bens comuns digitals.
  • Creació d'un "outcome" comú post-jornades a modo de "manifest" per la promoció dels bens comuns digitals o/i de recursos útils per l'acció a difondre.

2. Qui organitza?[modifica]

Promotors de la jornada: Els promotors de la jornada son aquells que assumeixen la coordinació de l'organització i trobar el finançament.

  • Amical Viquipedia
  • Línea de recerca sobre Internet i societat de l'Institut de Govern i Polítiques Publiques de d'Universitat Autònoma de Barcelona.

Grups-cercles de treball organitzatiu: Grup de treball especific per l'organització de la jornada que s'encarregue del dia a dia de l'organització logística; que actua en coordinació amb una roda de persones que s'uneixen a assumir aspectes específics o contribuir d'alguna mena en l'organització (tant d'Amical com de l'IGOP). Queda clar que encara que hi haja una persona amb una vinculació contractual per assumir la gestió de les tasques logístiques (becari Amical - el llistat de tasques està especificat açi), això clarament ha de fer-se de manera que siga compatible amb aglutinar voluntats. Des de l'IGOP s'aportaran recursos o forçes organitzatives i es gestionarà la relació amb la resta del Fcforum, amb Mayo Fuster i Joan Subirats actuant com a pont.

Proponents d'activitats: A banda dels promotors de la jornada, queda oberta la possibilitat que altres grups s'uneixin a partir de proposar activitats o assumeixin l'organitzadors d'activitats específiques durant la jornada des del principi de la coordinació des de l'autonomia. Això es que cada línea de treball o activitat decidirà autonomament i cree els recursos pel desenvolupament de la seua linea de treball, tot i actuant coordinadament amb l'equip de coordinació/promoció.

Si altres entitats es volen adherir (depenent del nivell d'implicació) també seran reconegudes com a tal). Podria ser interessant la participació d'alguna mena de la Coordinadora per el coneixement i el programari lliure.

Altres:

* Reconeixements: Es faria un reconeixement public dels grups promotors de la jornada, proponents d'activitats, finançadors/sponsors, i (si així ho volen) de les persones a títol individual involucrades en l'organització o que hagen aportat alguna mena de col·laboració amb l'event.

* Filosofia de treball: Privilegiar l'acció (el fer) i la sinergia; la confiança (good faith); la recerca de solucions en xarxa i hibrides a mida per cada cosa a resoldre front al dogmatisme metodològic; aunar forçes; transparència organitzativa. Passar-mos-ho be!