Digital Commons/Temàtiques Amical

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

En aquesta pàgina es tracta de recollir i debatre les temàtiques que es consideren més adients afrontar a els panels d'Amical a la Jornada de forum de commons digitals (açi hi ha una presentació més general del Forum de comunitats col.laboratives per la construcció de bens comuns digitals] i en concret vore la secció de programa per fer-se una idea de altres linies (mes transversals) que hi han en programa:

Digues la teva!!!!

Linies sugerides:

 • Joan Goma: Jo penso que el punt crític és l'augment de la participació. Aquesta és una l´ínia estratègica que ens interessa molt com a amical i que no és un problema únic de la Viquipèdia sinó de moltes altres comunitats. Penso que es podria abordar des de diverses facetes: Gender-gap, comparació amb altres projectes de digital commons, bones pràctiques, projectes en llegnues minortizades, paper dels chapters i altres organitzacions, aspectes tècnics, participació de gent gran, projectes de recerca, impacte dels sistemes de governança i la sensació del empoderament de les comunitats... Podríem convidar als del projecte TAO que expliquin els resultats preliminars...
la participació sens dubte és clau, però centrem (crec que han sortit massa temes)
com podem arribar a sectors nous?
quines accions són més efectives per captar gent de "fora" dels cercles naturals de difusió d'una comunitat?
com podem fer que es diversifiqui el perfil d'usuaris?
com podem millorar la qualitat de la participació (que se sentin acollits, que s'impliquin de manera progressiva...)--Barcelona 00:08, 29 juny 2011 (CEST)
 • Lligat a l'anterior: imatge, prejudicis, visió etc dels no editors del projecte i canvis en el temps--Barcelona 00:08, 29 juny 2011 (CEST)
Potser seria interessant discutir les raons de la vida d'un editor. Si es veu una tendència d'abandonament dels projectes per simple manca de temps o per desavinences amb la comunitat o el rumb del projecte?--KRLS 01:33, 29 juny 2011 (CEST)
 • Projectes germans :
Sinergies de col·laboració amb generadors de Digital Commons: Els projectes germans com a eina: projectes germans (Viquitexts, Viquillibres, etc...) poden donar cabuda a gran part del coneixement generat: com integrar-ho?
Potenciació dels projectes germans des de la Wikipèdia: "auto"-referenciació entre projectes: com augmentar la presencia dels projectes germans en els articles de la viquipèdia (via referencies a Viquitexts; enllaços vermells a viccionari; etc..)

--Mafoso 10:55, 29 juny 2011 (CEST)

 • Es pot plantejar de continuar la tempesta d'idees que va sorgir en el desenvolupament del pla estratègic. Les tres claus de l'èxit: Fàcil. Divertit. Útil. En la mateixa línia es pot plantejar un estudi de la "competència". Altres coses que es poden fer a Internet, cóm es posicionen respecte dels projectes de creació de digital commons en aquestes tres dimensions: facilitat, diversió i utilitat.

Perfil participants a coinvoldre[modifica]

Persones involucrades en les activitats de outreach i creació de comunitats en els principals projectes de creació de digital commons. Identifico projectes però la idea no és parlar d'aquests projectes sino convidar a les persones involucrades perquè puguin aportar el que han apres en els projectes al workshop.

 • Viquipèdia.
  • WMF. Public Policy Initiative. Usability project.
  • Chapters actius en outreach. Chapter Suis: Projecte TAO. Chapter Holandès: Projecte Wikilovesmonuments. Chapter Alemany: Editor WYSIWYG, Schulprojekt. Chapter Argentí: Wikipedia en el aula. Amical: Viquiescoles, Viquifabricacio.
 • Mozilla.
  • Mozilla Foundation. Drumbeat festival

Lectures prèvies[modifica]