Discussió:Acreditacions de premsa

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Propostes d'esdeveniments[modifica]

Diferents esdeveniments que seria interessant tenir un fotògraf i possiblement puguin necessitar acreditacions de premsa:

Són les primeres idees concretes que se'm passen pel cap. Consistiria a poder assistir a taules rodones, a fires del llibre, a festes populars, a festivals de música (o concerts concrets). --KRLS 16:13, 29 gen 2010 (CET)

 • Grans Premi de Formula I a Montmeló. (9 de maig)
 • Gran Premi de Formula d'Europa de València (27 de juny)
 • Gran Premi de MotoGP al Circuit de Catalunya (02, 03 i 04 de juliol)

--KRLS 22:29, 1 feb 2010 (CET)

Krls, Com a idees:

 • Salons organitzats als diferents recintes firals en general, algun exemple:
  • Saló del Automòbil de Barcelona (bianual). Tenen dia previ per a la premsa (i donen de menjar XD )
  • Construmat
  • etc...

Link al calendari de la Fira de Barcelona i info acreditacions

 • Festivals de Cinema:
  • Festival de Sitges

Link als festivals de catalunya

seguiré donant-hi voltes --Mafoso 08:24, 4 feb 2010 (CET)

Adreça de correu[modifica]

Els correus electrònics que s'enviïn han de sortir d'una adreça oficial de l'associació, i per tant signat a nom del president. Una altra cosa és que en Gomà delegui l'enviament d'aquests correus en nom seu. Hem de parlar sobre com gestionem una adreça de correu oficial. --V.Riullop 13:36, 4 feb 2010 (CET)

Model de carta[modifica]

El model de carta francès és molt útil, però l'he trobat poc professional. En aquest tipus de correspondència s'ha d'entrar a sac dient en el primer paràgraf què vols, i després ho justifiques. L'he reorganitzat de dalt a baix a Usuari:Vriullop/Acreditacions de premsa per a que es pugui comparar amb l'actual a Acreditacions de premsa/Model de carta en català. --V.Riullop 14:26, 4 feb 2010 (CET)

Vicenç em sembla bé la millora a la carta, però crec que hauria de constar que les fotografies seran publicades en llicència Commons (o la que es pacti amb el fotògraf).--KRLS 15:48, 4 feb 2010 (CET)
Un fotògraf normalment no publica totes les fotos, sinó que en fa una selecció. Quines publica a Commons o no és decisió seva. La llicència que posi també és decisió seva dintre de les opcions acceptades a Commons. No veig per quin motiu hauríem de pactar una o altra. En tot cas, si en algun moment algú vol treure més benefici personal que benefici per Commons, ja és una qüestió de confiança i se'l pot retirar de la llista de fotògrafs acreditables. Per altra banda, he fet un retoc per remarcar el que diuen a la Fira de Barcelona (gràcies, Mafoso): "objectius en benefici públic i que puguin demostrar-ho amb una carta escrita de confirmació de la institució implicada". --V.Riullop 16:28, 4 feb 2010 (CET)

Peticions de mediació[modifica]

 • Prèviament comentat amb KRLS, i altres membres a l'IRC de ca-wiki, voldria proposar una acreditació per anar a la inauguració de la linia 10 del metro de Barcelona. Lloc: No confirmat oficialment, possiblement a Badalona el diumenge 18 d'Abril. Data i hora: No confirmada oficialment, però serà el 18 d'Abril si tot va bé.. Motiu: Fer el major nombre de fotografies per les wikis. Telèfon per demanar les acreditacions: (93) 218 70 00 És la primera vegada que faig una cosa d'aquest estil, no sé com funciona tot això... Attentament, --Javierito92 11:39, 14 abr 2010 (CEST)
Javierito92, necessitem acreditar la teva identitat real, per poder-ho fer i enviar-ho als organitzadors.--KRLS 15:31, 16 abr 2010 (CEST)
Tot confirmat a http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/convocatoriavw/detall.do?id=15502 (Data, lloc i informació de les acreditacions).
Tancat Aniré unes hores més tard com persona normal. Disculpeu per les molèsties ocasionades, sobretot a en KRLS i Mafoso. --Javierito92 10:19, 17 abr 2010 (CEST)
 • Gran Premi de Formula d'Europa de València:

Voldria demanar una acreditació per aquest esdeveniment. ferbr1 16:38, 16 abr 2010 (CEST)

Proposta per assistir al Saló Nàutic[modifica]

Proposo aconseguir l'acreditació de premsa per assistir al Saló Nàutic de Barcelona. He estat treballant en diversos articles de la temàtica i adoleixen en general de falta de referències i, en alguns casos, de fotografies de qualitat. No tinc gens clar que encaixi com a fotògraf de premsa, però ho faré el millor que pugui (tinc una càmera "bridge" amb objectiu lluminós i bon zoom) i per l'ocasió demanaria a un company una reflex amb un gran angular. Tot i això el meu interès per aconseguir l'acreditació també és per facilitar el contacte amb la Federació Catalana de Vela (a veure si es volen implicar activament en la viquipèdia). Així com procurar el permís d'algunes empreses del sector per utilitzar informació dels seus productes que ara mateix no puc utilitzar per editar els articles degut a la copyright.--Planvi (discussió) 11:34, 17 set 2014 (CEST)

Sembla que l'intent inicial no ha reeixit (almenys no ha rebut resposta). Recomano fer una versió més professional i personalitzada de la carta (és notava força que era copiar i enganxar i està formulada d'una forma un xic peculiar que al meu parer resta credibilitat al candidat. Si us sembla elaboraré una altra carta que destaqui també el paper del saló i detalli millor el potencial de la Viquipèdia. Nogensmenys crec que encaixem a la perfecció al següent criteri: "Persones que necessitin informació de premsa per a complir objectius en benefici públic i que puguin demostrar-ho amb una carta escrita de confirmació de la institució implicada." (estipulat a la normativa d'acreditació de premsa de Fira de Barcelona). Tot i això demano si seria possible disposar de la carta en format paper, signada i segellada. Una altra dubte que em sorgeix és si existeix algun tipus de dossier explicant detalladament el projecte d'Amical Wikimedia o la Viquipèdia, amb visió, objectius, estadístiques resumides, etc. Per fer contactes agents institucionals o empreses seria útil!.--Planvi (discussió) 22:39, 23 set 2014 (CEST)
Bona feina, Planvi. Per parts:
 • La carta és antiga i caldria reformular-la, com bé has dit. Si vols iniciar-ho, endavant, i quan la tinguis llesta la pbliques aquí (i avisa a la llista, que no tothom mira la wiki interna).
 • No hi ha cap problema en tenir-la en format paper i segellada.
 • Pel que fa al material, justament aquest mes hi estic treballant, ja tinc el pressupost de la copisteria i ho imprimirem en breus.--Arnaugir (discussió) 12:18, 24 set 2014 (CEST)
Possible carta a enviar:
Benvolguda senyora Marta Juvell,
Sóc Arnau Duran president d'Amical Wikimedia, l'associació de suport i promoció de la Viquipèdia en català. M'adreço a vostè per demanar-li l'acreditació de premsa del Saló Nàutic de Barcelona per a Miquel Bosch, soci de la nostra entitat i editor de la Viquipèdia.
El seus objectius primordials seran captar imatges i recopilar informació per a millorar els articles de la Viquipèdia de temàtica nàutica i en relació amb el Saló Nàutic. Hem captat una mancança en aquest sentit i pretenem solucionar-ho amb la seva col·laboració. Creiem que l'acreditació és procedent dins l'àmbit de «Persones que necessitin informació de premsa per a complir objectius en benefici públic» tal com s'estipula a la normativa d'acreditació de premsa de Fira de Barcelona. Per tal de justificar els objectius de benefici públic permeti'm exposar el projecte que representem:
La Viquipèdia és una enciclopèdia multilingüe en línia escrita per internautes. Els seus articles estan disponibles lliurement i gratuïta, sota una llicència lliure que permet la lliure reutilització i difusió dels continguts. És un projecte internacional sense ànim de lucre que compta amb edicions en 287 idiomes. És la font de referència més popular a Internet i la 6a web més visitada a nivell mundial.
La Viquipèdia en català fou la segona en iniciar-se després de l'anglesa, l'any 2001. Actualment compta amb més de 437.000 articles i fins a 426 milions de pàgines visitades els darrers 12 mesos, amb una mitjana de 35,5 milions de pàgines mensuals. En els darrers anys hem fet un gran esforç per millorar el contingut i la projecció de la Viquipèdia. En aquest sentit des d'Amical Wikimedia gestionem diversos projectes de col·laboració amb institucions de prestigi com ara universitats, museus i biblioteques. Creiem que la feina feta es pot percebre en la pròpia qualitat Viquipèdia, així com en un major cobertura mediàtica i reconeixement social. En aquest sentit cal destacar que aquest any se'ns ha atorgat el Premi Nacional de Cultura.
Exposat això li agrairíem que concedeixi l'acreditació de premsa a Miquel Bosch Sau, en qualitat de viquipedista i fotògraf independent, per a la 53a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que es desenvoluparà del 15 al 19 d'octubre d'aquest 2014. Certifiquem que en Miquel és col·laborador habitual de la Viquipèdia, la comunitat d'editors el considera responsable i capaç de realitzar els objectius de cobertura de l'esdeveniment. No obstant això Amical Wikimedia no és cap empresa editora i no es pot fer responsable de les accions que realitzi a títol individual o dels seus reportatges.
Desitgem que autoritzeu l'acreditació i que serveixi per ampliar el coneixement lliure sobre el Saló Nàutic i el món de la navegació a la nostra societat i arreu del món. Així mateix creiem que podria fructificar en el futur oferint cobertura dels grans congressos i esdeveniments que organitzen.
Cordialment,
Arnau Duran
President
Amical Wikimedia
http://www.wikimedia.cat--Planvi (discussió) 22:07, 25 set 2014 (CEST)
Adjuntant la nova carta i una petició per part meva per correu se'ns ha concedit l'acreditació de premsa. Tinc pensant assistir-hi el dia 17 o 18 d'octubre. No sé si amical disposa de material fotogràfic però em seria de gran utilitat (la meva càmera té 8 anys ja).--Planvi (discussió) 20:02, 6 oct 2014 (CEST)