La taverna

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Benvinguts a La taverna

En aquesta pàgina és on tothom pot comunicar-se per qualsevol qüestió sobre aquest projecte. Podeu preguntar, comentar, fer propostes o simplement deixar la vostra opinió. Aquesta pàgina és plurilingüe, podeu deixar el vostre comentari en la llengua que preferiu, però si ho podeu fer en alguna de les indicades més amunt, és més probable que obtingueu una resposta més ràpidament. Si us plau, signeu sempre els vostres missatges amb el codi --~~~~.


Associació d'amics de la Viquipèdia[modifica]

Traslladat de la Taverna de la viquipèdia]--Jordicollcosta 19:53, 14 ago 2009 (CEST)

He signat ací, en la llista de l'Associació d'amics de la Viquipèdia. Voldria saber si he fet tot el que cal per tal d'associar-se o he de fer alguna cosa més. Gràcies. Ferbr1 (disc.) 12:20, 14 ago 2009 (CEST)

Per iniciar els tràmits per ser admès com a soci m'has d'enviar un correu electrònic (com a secretari de la associació) manifestant la voluntat d'associar-te i amb les següents dades: Nom i cognoms, adreça, adreça de correu electrònic, número de passaport o de un document oficial que t'identifiqui, número de compte corrent, import de quota mensual que voluntàriament vols pagar, indicar els projectes en català en que vols ser acreditar i si vols fer-ho per via presencial o telemàtica.
En el Reglament d'admissió de nous socis hi trobaràs el procediment detallat. --Jordicollcosta 14:56, 15 ago 2009 (CEST)

200.000 entrades i l'Alguer[modifica]

De fet manca relativament poc per arribar a 200.000 entrades, estic pensant que podria ser interessant de cara a fer publicitat de la nostra Viquipèdia a l'Alguer fer coincidir la presentació de l'Associació i els seus projectes amb l'arribada a aquesta nova fita. Començo a parlar amb els del municipi per veure que podem organitzar si us sembla correcte. Al mateix temps pot ser un element de propaganda a la resta dels països catalans. --Gus.dan 15:34, 24 ago 2009 (CEST)

Recorda de parlar amb els de l'Arxiu de tradicions de l'Alger que ens han alliberat un parell de llibres i tenim pendent de fer més activitats amb ells. En qualsevol activitat amb les mitjans de comunicació a l'Alguer és just que els agraim tot el que han fet i la predisposició que tenen per continuar anant més enllà.--Gomà 13:20, 26 ago 2009 (CEST)
Si cap problema,parlaré del tema amb en Luca Scala que es aquell que viu a l'Alguer, els altres viuen a Càller i sempre és més complicat trobar-nos.--Gus.dan18:05, 26 ago 2009 (CEST)
En Armangué (un dels que viu a Càller) es bastant ràpid a l'hora de contesta via e-mail.--KRLS 23:03, 27 ago 2009 (CEST)
Si, en Joan respon ràpid, però per organitzar o fer alguna cosa presencialment a l'Alguer ha de fer 220 quilometres d'anada i 220 de tornada, per això per segons quines coses és millor parlar amb en Luca Scala que és el secretari de l'Arxiu de Tradicions, viu a l'Alguer i està a 10 minuts a peu de casa meva, de totes maneres qualsevol cosa que aconseguim a organitzar el tindre informat via correu electrònic. Ahir li he demanat hora per anar a parlar de la Viquipèdia amb l'Antonello Muroni, President del Consell Municipal de l'Alguer. Es encara de vacances però d'aqui poc ens podrem trobar amb ell i veure que pot alliberar de continguts el Municipi i en que pot col.laborar--Gus.dan 16:50, 28 ago 2009 (CEST)
Els pots ensenyar els 2 articles que tens l'enllaç a: Arxiu de tradicions de l'Alguer que han estat o estan en procés de penjar-se al Viquitexts.--KRLS 01:19, 30 ago 2009 (CEST)

Associació... d'amics?[modifica]

Hola,

Ja sé que la neutralitat de gènere és un tema polèmic a la Viquipèdia i que sembla que molesta cada vegada que surt. Però no puc evitar sentir-me exclosa quan llegeixo i continuo llegint els textos d'aquesta iniciativa que, d'altra banda, em sembla interessant i necessària. Amics, usuaris, socis, editor, secretari, candidat,... En algun moment us heu plantejat incloure'ns en femení? Deixo una reflexió treta de la publicació de l'Institut Català de la Dona "Marcar les diferències: la representació de dones i homes a la llengua (http://www20.gencat.cat/Autoservei/pdf/marcar.pdf)"

"El dinamisme de les societats modernes no es reflecteix únicament en les innovacions tècniques, sinó que es reflecteix també en les idees i en els processos de canvi i de reconversió que experimenten els rols socials."

Potser el Facebook ho farà abans, si és receptiu a la petició del Congrés de Dones de Barcelona (http://www.bcn.cat/congresdones09/ca/actualitat_noticies.html#facebook).

Hi ha coses que canvien molt a poc a poc, en tenim molts exemples a la història. --Imartin6 18:11, 24 ago 2009 (CEST)

Sempre surt el mateix tema, i la resposta és senzilla. En català el gènere masculí és el gènere gramatical no marcat que s'utilitza quan volem parlar del comú de les persones, siguin del sexe que siguin (amb un ús semblant al gènere neutre de què disposen altres llengües), mentre que el gènere femení és marcat i només es refereix a persones del sexe femení. Així, quan es diu "amics" s'hi inclouen tant els amics homes com les amigues dones (fixeu-vos que si diguéssim "amigues" només s'hi inclourien les dones), tot i que a títol individual, evidentment, qualsevol usuari pot ser editor o editora, candidat o candidata, etc. segons el seu sexe. –10.12.13.10 12:38, 25 ago 2009 (CEST)
Això no és la Viquipèdia, que té els seus criteris editorials, sinó una associació privada amb l'ànim d'arribar a la societat, per tant crec que és un qüestió a tenir en compte. El nom de l'associació és provisional. Un dels primers objectius és convertir-se en secció de la Fundació Wikimedia i amb això podria passar a anomenar-se Wikimedia.cat o alguna solució similar. En cas contrari, potser s'hauria d'eliminar la referència a la Viquipèdia. En qualsevol cas, esteu convidats a participar per canviar el nom quan sigui oportú, cosa que haurà de ser aprovada per l'Assemblea. Sobre les pàgines d'aquest wiki, que està en fase inicial, sempre es poden millorar com tot wiki. --V.Riullop 13:20, 25 ago 2009 (CEST)
10.12.13.10, les respostes a temes complexos no són senzilles excepte per a ments que es tanquen en un únic raonament. De raons sempre en pots trobar, és clar, però em sembla que no has copsat la intenció de la cita. Les tradicions, les normes,... són flexibles i evolucionen, afortunadament. Podríem trobar de seguida multitud d'exemples que tirarien per terra l'argument de les normes o les tradicions com a motiu per mantenir actituds que sectors cada vegada més amplis de la societat demanen canviar. Afortunadament en molts camps les ments s'obren a noves necessitats i noves maneres de fer. No vull entrar en una guerra d'argumentacions i contraargumentacions, se'm fa molt cansat fer-ho a aquestes alçades. Aquest debat em recorda una mica el cansament que manifestava l'Stephen Jay Gould els darrers anys de la seva vida quan intentava argumentar contra persones d'idees creacionistes: venia a dir que parlar amb convençuts era inútil, només es pot parlar a qui té intenció de comprendre. Encara estem aquí? Doncs sí. Vriullop, com he comentat, no tinc ganes d'entrar en argumentacions i contraargumentacions en un tema que està àmpliament debatut en molts sectors de la societat catalana. Pel que fa a la Viquipèdia en català, si la volem fer créixer el primer que caldria és fer-la àmplia de mires i no excloent, com és ara, però com tu dius, és un altre lloc, tot i que directament relacionat. --Imartin6 14:05, 25 ago 2009 (CEST)

Crec que no te gaire cas de discutir aquest tema donat que el nom i el logo no són els que volem. Els que ens agradaria és Wikimedia.CAT i estem treballant per aconseguir-ho. Per altra banda penso que aixó no és la viquipèdia i que aqui ens interessa més que s'hi trobi a gust la gent que tingui ganes de contribuir a l'objetiu de l'associacióque no pas ser puristes en el llenguatge. --Gomà 14:54, 25 ago 2009 (CEST)

Tens raó, Gomà, i penso que a la viquipèdia també interessa que tothom s'hi senti inclòs. El que no acabo d'entendre és què vols dir amb el "purisme" del llenguatge. És aquest purisme una raó per continuar perpetuant el sexisme a la nostra societat? Podem passar per alt, aquí i a la Viquipèdia, les recomanacions i conclusions que van sorgint des de diferents institucions de Catalunya? Potser l'Institut Català de la Dona o el Departament d'Educació no tenen prou entitat. Potser tampoc la Generalitat de Catalunya, amb el decret ja de l'any 2002 que regula l'ús de les llengües oficials per part de l'administració i que trobareu al DOGC 3360 o l'IEC no són qui per proposar canvis. Potser la divisió de la UNESCO a Catalunya tampoc, o tots els ajuntaments que han editat recomanacions al respecte. Hi afegeixo un parell més de referències relacionades per qui vulgui reflexionar una mica: Recomanacions de la UNESCO per a un ús no sexista del llenguatge i Guidelines on Gender-Neutral Language, United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), 1999. Sí, ja sé que no volia argumentar i contraargumentar, disculpeu, no m'hi he pogut estar... --Imartin6 16:29, 25 ago 2009 (CEST)
Un breu comentari. Vull dir que jo no soc expert en lingüística i que mai m'atreviria de advocar ni a favor ni en contra d'una determinada solució a la viquipèdia que és una enciclopèdia que ha de seguir el màxim rigor lingüstic definit per les entitats externes com l'Institut d'Estudis Catalans, per exemple. Però aquí sí que m'atrevexo a advocar. --Gomà 13:11, 26 ago 2009 (CEST)
Imartin6, el que s'està dient és que el nom és provisional i la finalitat és que la fundació Wikimedia ens deixe emprar Wikimedia.cat. No estem demanant-te més arguments ni desfent el que has exposat. Jo mateix desafie les normes i advoque per eliminar el conservadorisme sexista, però ara no és una prioritat. Podria, al respecte, posar-te uns enllaços al Viccionari on vaig discutir per eliminar l'ordre sexista-alfabètic per un de purament alfabètic, si necessites que et demostre quelcom.
Pel que respecta al programari, del qual sóc el principal responsable, faré el que estiga al meu abast per evitar ser excloents, però com deia ara ens dediquem a muntar l'associació.
Sàpies que la teua declaració no quedara oblidada. Pasqual 13:37, 26 ago 2009 (CEST)
Gràcies Pasqual. He començat a activar la neutralitat de gènere a algunes pàgines d'aquest lloc. El que no sé és on proposar el canvi de nom de l'associació perquè almenys la porta d'entrada no estigui només mig oberta. Hi ha diverses opcions: Associació d'amigues i amics de la Viquipèdia, Associació d'amics i amigues de la Viquipèdia, Associació d'amistat amb la Viquipèdia, o qualsevol altra que faci referència a l'objectiu i finalitats estatutàries.--Imartin6 11:02, 27 ago 2009 (CEST)

Amical Viquipèdia[modifica]

Encara que el nom tingui voluntat de ser provisional, cosa que no sé sap mai, podríem optar per una formula neutre com Amical Viquipèdia. No és una formula molt utilitzada, però una benemèrita associació com l'Amical Mauthausen la utilitza de fa molts anys.--Gus.dan 17:02, 28 ago 2009 (CEST)

A mi m'agrada molt Amical Viquipèdia. Si encara no tenim aprovat Wikimedia.CAT, inclouré al ordre del dia de la propera assemblea del 3 d'octubre a Figueres el canvi de nom i podeu comptar amb el meu vot a favor. --Gomà 08:33, 1 set 2009 (CEST)
Personalment no podré anar a Figueres, em coincideix amb una trobada a la Universitat a la qual no puc deixar d'anar, però si considereu que és una bona proposta aquells que podreu anar-hi decidiu allò més adient  :--Gus.dan 15:43, 1 set 2009 (CEST)
Si es decideix canviar el nom serà una bona notícia, Amical Viquipèdia és una bona opció. --Imartin6 19:15, 1 set 2009 (CEST)
Veig que el nom de l'associació ja és Amical Viquipèdia :-) --Imartin6 12:50, 5 oct 2009 (CEST)
Efectivament a l'assemblea del 3 d'octubre a Figueres es va decidir de canviar el nom. Gracies pel suggeriment.--Gomà 19:19, 5 oct 2009 (CEST)
Dir-vos que em fa molt feliç que d'aquella proposta que vaig fer hagi trobat el consens de tothom. --Gus.dan 16:50, 6 oct 2009 (CEST).


Supòs que sabeu el que estau fent amb això de l'associació. Si hi ha quotes, és a dir diners, i, pot ser, hi haurà subvencions, qualque dia, això complica totes les coses. Hi hauria d'haver un tresorer. Totes les despeses han d'estar justificades. Els llatins deien ubi emolumentum, ibi onus, és a dir “allà on hi ha emoluments, hi ha càrregues” o qualque cosa semblant: diners vol dir responsabilitat civil, això és, si qualcú en fa qualcuna de lletja l'associació pot haver de pagar, sempre, és clar, que la cosa lletja tengui alguna relació amb l'associació. Diner vol dir haver de dur comptes, i un pressupost. Jo vaig posar uns estatuts d'una associació copiats d'un document del Govern Balear, allà tot això estava molt ben resolt, ho té així l' Amical? No hi vaig pensar quan vaig ser a Figueres, però un dels primers enciclopedistes: en Coronelli anava pel món, el segle XVII, si no ho duc malament, fundant “Associacions Argonàutiques”, li haguessim pogut dir a l'associació qualque nom relacionat amb els argonautes o amb la Nau Argos (no volien un nom femení?), la Nau Argos és un nom femení. No sé on ho diu, ni com ho diu exactament, ha de ser un text clàssic: La Nau Argos tenia cent ulls, i quan veia qualque perill avisava als argonautes”. Aries 21:42, 31 oct 2009 (CET)

Estem fent el mateix que totes les altres associacions que promouen la viquipèdia arreu del món: Proposta wikimedia.CAT. Tenim tresorer i tota l'estructura de la junta. El tresorer és un directiu de banca (jubilat) i sap el que es fa. Hi ha quotes i subvencions, de fet els premis de la viquibalear es pagaran amb l'ajut del Govern Balear. Promocionar la cultura i el coneixement és una cosa molt lletja als ulls de molta gent i si es tracta del coneixement lliure encara ho és més de lletja. La responsaabilitat civil és un dels motius pel que hem fet l'associació, la responsabilitat queda limitada al patrimoni de l'associació que és força magre. Abans quan feiem les activitats per compte propi la responsabilitat abastava tot el patrimoni personal de cada un de nosaltres. El nom és provisional, ha de ser Wikimedia.CAT però mentre no acabem de tenir la aprovació oficial de la Fundació Wikimedia preferim no fer-lo servir.--Gomà 12:15, 3 nov 2009 (CET)
Aries aquests son els estatuts actuals --Jordicollcosta 13:23, 4 nov 2009 (CET)

Camisetes[modifica]

Heuríem de fer camisetes, tasses, edicions dels articles seleccionats de Viquipèdia en DVD o CD, o blocs de paper, amb el logo de Viquipèdia. Es podrien fer a Marroc, o a un país africà proper a la mediterrània, amb criteris de comerç just, i respecte amb el medi ambient, es a dir, salari just (o al menys més car que el que reben en aquell país), assegurança mèdica (de tota la família, accident de treball), i fons de pensions, una part dels sous per subvencionar Viquipèdia i portar els productes a tots el actes que tenen qualque cosa a veure amb la llengua catalana: Acanpallegua, Obra Cultural Balear, Correllegua, etc., i al públic en general. Aries 17:08, 14 nov 2009 (CET)

Creus que tindrien sortida i venta?--KRLS 01:38, 15 nov 2009 (CET)

Jo n'afegeixo 2 més:

 • 1: Crear pins, plaques o quelcom semblant sobre els projectes germans per donar-los a conèixer juntament amb la Viquipèdia (podrien ser així amb els logotips de les versions catalanes).
 • 2: Gravar la Viquipèdia sencera i vendre-la en discs per als que no tenen accés a internet (cada any podria sortir una nova versió, DVD Viquipèdia.cat 2009, per exemple).

Em sembla que si es portés a terme la iniciativa podria sortir força bé. Si més no, es pot provar a fer-ho en petita escala (poca quantitat i en alguna fira prou important) i a veure que passa... Xavier D. 18:45, 15 nov 2009 (CET)

Crec que el marxandatge és una bona opció per mirar de generar ingressos extres i que es podria procurar fer una prova pilot amb articles que tenen sortida: samarretes i adhesius, per exemple. No obstant crec que de moment no tenim permís per emprar els logos de Wikipedia, quan assolíssim aquest crec que es una bona idea a explotar per tal de financiar activitats de l'associació. --Mafoso 12:23, 16 nov 2009 (CET)
Hi ha local chapters que n'estan comercialitzant. Algú pot mirar exactament què fan i plantejar una proposta? Potser preguntant-los als que ho estan fent. El plantejament sembla interessant però cal concretar els detalls. Per exemple es venen per internet o presencialment? preus? articles? voluntaris per gestionar-ho? conveni amb la WM-F respecte als logos i marca?... Si a algú li fa il·lusió gestionar-ho potser pot obrir un apartat a la pàgina de idees i entre tots ho acabem de polir.--Gomà 22:25, 20 des 2009 (CET)

Productes didàctics[modifica]

Deixo anar la meva proposta: Que tal si es fan convenis amb editorials generant productes didàctics marca "amical", "viquimedia", "viccionari", "wikipedia", "viquipedia" o el que sigui (es cosa de parlar-ho). Quaderns que estimulin el coneixiement i, en general, l'interès per la cultura, afegint-hi una mica d'entreteniments pel mig per fer-los més atractius, plens d'imatges de domini públic o similar, etc. És a dir, una cosa senzilla per a un públic principalment juvenil o infantil. Tot això establint col·laboracions amb altres asociacions que treballin en temes similars (biblioteques, museus de la ciència (el de Barcelona o el de Terrassa)) o amb nens (esplais, asociacions de pares, ...). També es poden crear jocs didàctis, de taulell, etc (tipus scramble o d'altres que treballin les paraules i els coneixements). Jo m'hi ofereixo a fer-ne alguns. --Maltrobat 18:55, 16 nov 2009 (CET)

Ressò Italià i a l'Alguer a la visita del Presi a l'Alguer[modifica]

Els companys de la Viquipèdia en Italià es fan ressò de la visita del nostre President a l'Alguer: Catalani ad Alghero .

A Alguer.it® Il Quotidiano di Alghero , també hi fan ressó. --Mafoso 12:28, 27 nov 2009 (CET)

A Alguer.cat® , també hi fan ressó. --Gus.dan 09:50, 30 nov 2009 (CET)

Membres col·laboradors[modifica]

En aquesta secció hi ha una errada, no? La quota és de 24 euros anuals, i no de 30 mensuals, veritat? ferbr1 09:50, 15 des 2009 (CET)

No és cap error. La quota mínima pels membres de ple dret és de 24 euros anuals pels majors d'edat no exempts.

Els membres col·laboradors no són socis de ple dret. És una figura prevista al article 8.b dels estatuts fonamentalment per a pesones juridiques (en cara que tamé pot ser per persones físiques) que volen donar suport fonamentalment econòmic a la associació peró que no poden ser membres de ple dret (perquè no són persones físiques o perquè no contribueixen personalment ni als projectes ni a les activitats). No tenen dret a vot peró si a rebre informació de les activitats i a que sels reconegui el seu suport. Per aquests membres la quota mínima és de 30 euros al mes.

Resum:

Membres de ple dret:

 • Persones físiques
 • Contribueixen personalment al coneixement lliure. Es té en compte que siguin col•laboradors actius dels projectes wikimedia.
 • Tenen dret a vot
 • Poden ocupar càrrecs directius si són majors d'edat o menors emancipats.
 • Quota mínima: 24 €/any (voluntàriament n'hi ha que paguen més)els majors de 25 anys, 12€/any els menors de 25. Possibilitat d'exempció total per estudiants, aturats i persones sense ingressos demanant-ho a la junta.

Membres col·laboradors

 • Persones jurídiques o físiques
 • Contribueixen materialment al coneixement lliure, ja sigui amb diners o amb espècies.
 • No tenen dret a vot ni a ocupar càrrecs directius.
 • Tenen dret a rebre informació de les activitats de la associació. (per lògica, especialment de les que es financen amb les seves aportacions)
 • Tenen dret a que sel's reconegui el seu suport
 • Quota mínima 30€/mes. Voluntàriament poden aportar més.

--Gomà 11:32, 15 des 2009 (CET)

Podcast[modifica]

Estava pensant que potser podiem tenir un podcast relacionat amb la Viquipèdia en català. Podriem contactar amb personalitat rellevants en el seu camp, els quals fossin també catalanoparlants, és a dir, apuntar cap a un ample ventall de personalitats, no només gent relacionada directament amb la llengua, sinó personalitats de qualsevol àmbit, com ara el periodístic, l'esportiu, el polític, l'empresarial, etc, i proposar-los la gravació d'un article de la Viquipèdia (algun destacat). Podriem penjar una gravació cada trenta dies, i pense que podria tenir bastant trascendència i publicitat, i fins i tot alguna d'aquestes personalitats acavaria de viquipedista (somiar no costa diners, en definitiva). Jo tinc coneixements i experiència sobre podcast, i podria contactar amb gent del País Valencià (encara que voldria no ser l'únic en fer-lo, evidentment). Què us sembla? ferbr1 00:54, 22 des 2009 (CET)

Sembla molt interessant. Però m’agradaria entendre els detalls:
 • Quina infraestructura es necessita: Programari, maquinari?
 • Només Personalitats que llegeixin articles? I viquipedistes que expliquen la seva experiència personal?
 • Només articles en català? I perquè no articles sobre temes catalans en altres llengües?
 • Només veu o també imatge?
 • Com es fa per captar audiència?

--Gomà 21:03, 22 des 2009 (CET) Hola:

 1. En principi, programes de llicència lliure com ara l'Audacity. Per a les gravacions, qualsevol cosa serveix.
 2. Pensava en personalitats llegint els articles perquè em semblava que potser tendria bastant difussió aquesta modalitat de fer el podcast. Els blogs, podcasts, vlogs, etc. amb temàtica clara i coherent que no barretjen les coses, en general, són més valorats que no pas els que tenen un poc de tot.
 3. Qualsevol article, en definitiva. De tota manera, la següent pregunta seria: i per què no qualsevol article en qualsevol llengua? La mateixa argumentació d'abans: crec que caldria tenir objectius clars i específics per tal de no difuminar el projecte.
 4. Un podcast és un blog que distribuïx arxius de só. Si distribuïx arxius de vídeo, és un vlog (un videoblog). De tota manera, qualsevol cosa estaria bé.
 5. En principi, afegint l'enllaç al podcast als directoris de podcast, de blogs, etc. A més a més, enviant una gasetilla de premsa als periòdics, universitats, entitats, etc.

ferbr1 19:42, 29 des 2009 (CET)

Idees[modifica]

He ficat una entrada amb el tema de les camisetes i un altre amb el podcast a la llista de la pàgina de idees.

La llista és llarga i no ho podrem fer tot de cop, però potser hauríem de definir una mica més els detalls, garbellar una mica el que són idees del que són intencions i finalment votar per assignar prioritats

--Gomà 21:03, 22 des 2009 (CET)

Posible violació de drets d'autor[modifica]

M'han aconsellat que exposi el meu cas aquí per tal de rebre assesorament. Actualment estic creant una gran quantitat de banderes dels municipis de Catalunya i penjant-les a Commons. Quina ha estat la meva sorpresa quan he localitzat les banderes en una web, http://www.todobanderas.com/, que en la meva opinió no respecta la llicència sota la cual es troben a Commons. En primer lloc com podeu comprovar posen el següent: Todos los derechos reservados - ©2008 Via Publica S.L. Las imágenes de las banderas están bajo licencia GNU. Sóc del parer que la llicència lliure s'ha d'extendre a tota la web, ja que es tracta d'un treball derivat que conté imatges de Commons. En segon lloc no hi ha cap menció a l'origen ni atribució a l'autor de les banderes com podem comprovar en aquests exemples: Original de Commons:
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bandera_d%27Aitona.svg
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bandera_de_la_Pobla_de_Claramunt.svg Les imatges en aquesta web:
http://www.todobanderas.com/advanced_search_result.php?keywords=aitona&x=0&y=0
http://www.todobanderas.com/pobla-claramunt-p-15966.html Finalment, cal assenyalar que no sóc l'únic afectat com es pot comprovar en aquest altre exemple:
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_L%C3%BAcar_Spain.svg http://www.todobanderas.com/l%C3%83%C5%A1car-p-16036.html És per a tot això que agrairia una altra opinió sobre si hi ha una violació dels meus drets d'autor i en aquest cas quins foren els pasos a seguir. --Cameta 19:11, 29 des 2009 (CET)

No crec que aquest sigui el millor lloc per tractar aquest tema. La millor informació és a wikipedia:Wikipedia:Mirrors_and_forks. Les condicions de compliment de llicència (per GFDL) són: enllaç a l'original, enllaç al text de la llicència i menció de l'autor original. En aquesta pàgina hi trobaràs les instruccions a seguir i models de cartes de denúncia. No tenim res preparat en català ni tampoc ho he trobat a Commons. --V.Riullop 16:15, 30 des 2009 (CET)
En Goma em va aconsellar que expliques aquí el cas, ja que em va comentar que hi ha un advocat que dona consell. --Cameta 20:34, 30 des 2009 (CET)
El problema no és només saber que ha de fer. El problema és si el podem ajudar a fer-ho. Ho consulto amb en Josep Mates, de vegades una carta d'un advocat fa molt més efecte. A més des de la associació podem fer molta més força que l'autor tot sol. Començant perquè si cal reclamar de debó caldrà acreditar qui és l'autor que té el seudònim "cameta". --Gomà 19:09, 31 des 2009 (CET)
Jo les meves creacions sempre les signo amb el meu nom real, a meé tots els svg que pujo tenen com a metadata el meu nom. --Cameta 01:14, 4 gen 2010 (CET)

Disculpeu que hagi trigat a intervenir. Avui arribo de 8 dies de vacances sense accés a la xarxa. Todobanderas actua de forma molt incorrecte. El comentari que fa en Vriullop més amunt és molt encertat. Todobanderas no pot ignorar les condicions de la llicència, que s'expliquen i es fan evidents de forma molt clara. Poden fer ús comercial però respectant les condicions. D'altra banda, exclusivament des de la perspectiva de la Llei de Propietat Intel·lectual, sense entrar en la consideració de les llicències que potser a algun jutge encara li costaria, també hi ha una infracció clara en aquest cas al principal dret moral que es reconeia tot creador, que és el de reconeixement de l'autoria. Todobanderas d'altra banda s'atribuex uns drets que no té, posant la C encerclada. Es pot fer un advertiment amical (via correu-e) i/o passar directament a fer un requeriment via burofax, que obriria la porta a denúncia davant el jutge, en cas de no reacció. A l'Estat Espanyol ja hi ha sentències que reconeixen obligació de complir les llicències. És un cas molt clar que no deixa marge al dubte. He donat un cop d'ull a aquesta web i a més incompleix la normativa de protecció de dades i la Llei de la societat de la informació i del comerç electrònic. Si cal alguna precisió o concretar algun aspecte més ja m'ho indicareu (Josep Matas)

Hola,
jo prefereixo sempre la via amical, crec que tothom té dret a guanyar-se la vida i que les lleis s'han d'interpretar d'acord amb el sentit comú. Jo començaria pel correu electrónic i si fes falta ja aniriem al burofax (que recordo té uns costos)
--Cameta 11:51, 16 gen 2010 (CET)
Perfecte. Si us cal un cop de mà per redactar-ho ja m'ho direu --JosepMatas 17:56, 17 gen 2010 (CET)
Pot servir de model wikipedia:en:Wikipedia:Standard license violation letter. --V.Riullop 12:41, 18 gen 2010 (CET)

Us deixò penjada la traducció al català de l'escrit i adaptat a la llei Espanyola

Benvolgut Srs,

Em plau veure que la seva pàgina web, todobanderas.com, utilitza el contingut de la Viquipèdia (http:wikipedia.org), l'enciclopèdia lliure. Aquest és el tipus de reutilització que els contribuents a la Viquipèdia, com jo, volen promoure.

No obstant això, ha de seguir els termes de llicència que regeixen tot el text i les imatges de la Viquipèdia. La major part del contingut de la Viquipèdia, incloent-hi les banderes que està utilitzant, es troba sota les llicència Creative Commons Reconeixement CompartirIgual (CC-BY-SA) i la llicència de documentació lliure GNU. El texts d'aquestes llicències juntament amb els documents pertinents jurídicament vinculants, es poden trobar a http://en.wikipedia.org/wiki/WP:CCBYSA i http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Text_of_the_GNU_Free_Documentation_License. Així com les traduccions de les mateixes al català

http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Text_de_la_llic%C3%A8ncia_de_Creative_Commons_Reconeixement-Compartir_Igual_3.0_No_adaptada

i

http://www.softcatala.cat/wiki/GPL3

Per tant, m'agradaria assenyalar que quan s'utilitza el contingut de la Viquipèdia ha d'incloure un enllaç a la font de l'article de la Viquipèdia així com un avís de CC-BY-SA i articles. Podria, per exemple, afegir el text "Aquest article està sota la llicència Creative Commons Reconeixement-Compartir Igual, el que significa que pots copiar i modificar tant com tota l'obra (incloses les addicions) segueix sent sota aquesta llicència", i proporcionar un enllaç a una còpia de la CC-BY-SA. De text, com "Aquesta pàgina conté imatges de la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure" és una bona manera de reconèixer la font de les imatges.

En concret, la pàgina de topobanderas.com utilitza continguts de http://es.wikipedia.org/wiki/Wikiproyecto:Ilustraci% C3% B3n/Taller_de_Her% C3% A1ldica_y_Vexilolog% C3% ADa / Realitzacions / Atlas_de_banderas_municipales_de_Tarragona

Jo sóc un dels autors d'aquestes banderes. Atès que no apareix la font original, ni l'atribució a mi (ia altres autors) i l'enllaç al text de la CC-BY-SA o articles sota la qual vaig publicar les meves contribucions, la incorporació d'aquests treballs a la pàgina web és un acte d'explotació que no respecta els drets d'autos que em corresponen, ni els de tots els altres usuaris. En aquest sentit li recordo que el text refós de la vigent Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1 / 1996) atorga a cada persona els drets sobre les seves creacions, entre els quals el dret a decidir la manera de divulgar-les, i indica en l'article 14 que s'ha de respectar l'autoria de cada obra atribuïda de forma clara a qui correspongui.

Li prego comprovin immediatament els termes d'ús i advertències legals que figuren a la Viquipèdia i que afegeixin ràpidament els enllaços necessaris, i reconeixement d'autoria a totes les parts a la seva web todobanderas.com, per poder fer ús de forma legal del contingut de la Viquipèdia.

Li agrairé em confirmi la recepció d'aquest missatge.

Atentament, --10.12.13.10 00:30, 30 gen 2010 (CET)

València[modifica]

Els que vivim al País Valencià hauriem d'organitzar-nos d'alguna forma, no? En penso que podriem aconseguir algun lloc de reunió a la Universitat, amb l'ajut d'algun Ajuntament, etc. ferbr1 11:57, 11 gen 2010 (CET)

Seria interessant trobar un grup de treball mínim, i posar-se a treballar. Falta difusió.--KRLS 22:26, 11 gen 2010 (CET)
Per mi lo més important és començar a fer activitats. Si voleu organitzar alguna conferència o un taller o curset, personalment em comprometo a venir. Si voleu contactar amb els centres d'estudis locals del Païs Valencià agrupats a la Coordinadora de Centres o a l'Institu Ramon Muntaner, puc facilitar el contacte. --Gomà 09:24, 13 gen 2010 (CET)

És que el més important seria tenir, com a mínim, un grup de treball. Jo estic disposat a treballar, però hauriem de ser, com a mínim, tres persones, no? ferbr1 11:59, 15 gen 2010 (CET)

Per si serveix d'idea apart de crear el grup de treball, que és un cosa important per concretar després activitats, per promocionar la Viquipèdia penso que seria important tenir una entrevista amb l'associació-moviment Escola Valenciana, que ens podria permetre entrar a les escoles.--Gus.dan 17:27, 26 gen 2010 (CET)

Viquibalear[modifica]

Viquibalear a la premsa.

300
300.

Wikimania 2010[modifica]

Ens ho posen fàcil per assistir i participar a Wikimania 2010 des de Girona i a baix preu [1] --Jordicollcosta 20:42, 4 feb 2010 (CET)

És una bona oportunitat per veure si com a Amical presentem una o més comunicacions i com a viquipedistes catalans fer acte de presència per enfortir les nostres posicions davant la WMF--Gus.dan 12:51, 13 feb 2010 (CET)

Cavall Fort 2010 i el Viquicatalà[modifica]

Molts de vosaltres sabeu què és el Cavall Fort, és a dir, una revista en català per a nens fins a 12 anys aproximadament. Alguns potser sabreu que els lectors de Cavall Fort van organitzar una festa el 2008 i una altra el 2009. Ara som el 2010 i no estaria malament que la viquipèdia i viccionari i la resta col·laboressin amb una paradeta amb jocs de paraules per a nens. És un lloc per fer ressò d'aquesta tasca entre els adults (pares, mares i d'altres) i animar als més menuts a entrar en el món de les paraules. Es tracta només d'un dia de estar-hi i d'una mica més per organitzar-ho, però no és tanta feina com sembla. L'ambient és agradable i festiu i la gent està oberta a coses participatives. Si oferim una idea clara als organitzadors estic segur de que ens fan un lloc. Jo em presento voluntari a col·laborar. Si ho anem deixant aleshores possiblement quedi tot en res, s'ha de dir amb temps!. --Maltrobat 17:38, 16 feb 2010 (CET)

En quin lloc és fa la festa? data, horari...--Gus.dan 20:27, 16 feb 2010 (CET)
Tenim un projecte específic per a nens fins a 12 anys: Viquijúnior. --V.Riullop 21:35, 16 feb 2010 (CET)
La festa fins ara s'havia fet a Vic, però aquest cop potser serà en un altre lloc. El dia és el 12 d'octubre i segurament serà durant tot el dia, probablement començarant a les 10 del matí, de fet, el primer any va durar dos dies. No és obligatori estar-se tot el temps. Ha de ser un acte per a nens sinó no té cap sentit participar-hi, però també es pot donar informació per a adults. L'organitza l'agrupació de lectors de Cavall Fort i el seu màxim representant és l'Obrador de Sabadell. Vaig a fer una ullada a Viquijúnior.
P.D.: Per cert, no hi passo gaire per aquí. Si voleu alguna cosa podeu trobar-me al viccionari.

--Maltrobat 20:09, 18 feb 2010 (CET)

Viquipedista Voluntari Resident[modifica]

Ahir vaig proposar a la pluja d'idees de la viquipèdia l'adaptació del concepte Viquipedista Voluntari Resident al Museu Nacional d'Art de Catalunya, seguint l'estil de la iniciativa anomenada volunteer Wikipedian in Residence del British Museum [2].

La proposta va rebre una bona aceptació i m'agradaria formalitzar-la. La meva proposta és contactar amb el museu per oferir-li vies de treball conjuntes.

Seguint exemples d'iniciatives que ja s'han dut a terme a d'altres països es proposa:

 • Viquipedista Voluntari Resident: Denominar una o més persones que durant un periode de temps determinat es dediqui, entre d'altes coses, a la creació o ampliació dels articles existents sobre els elements notables o temes d'especial rellevància del Museu, donant suport a la resta de viquipedistes amb l'edició d'articles relacionats amb el MNAC i fent de vincle amb el personal del museu per explicar les pràctiques de la Viquipèdia i de com que podrien ser capaços de contribuir de manera directa.
 • Viquipedistes al Mnac: Organitzar algun tipus de visita comentada per algun treballador del mnac, com ja es fan per als Amics del Mnac, però específica per a viquipedistes especialitats en temes de cultura/art/patrimoni. Els assistents podran ampliar els seus coneixements i realitzar fotografies dels articles pertinents.
 • Viquipèdia loves Mnac: L'usuari Vriullop ha fet una aportació molt bona introduint el concepte Wikipedia Loves Art que ja s'ha fet a d'altres ciutats. Crec que seria la millor manera d'iniciar aquestes relacions. Organitzar un concurs de fotografia de patrimoni i premiar al guanyador amb quelcom.

Com ja he dit a la viqui, es tracta de proporcionar un recurs addicional per als editors existents per millorar la quantitat i la qualitat dels articles sobre el patrimoni català.

Crec que la gent del Mnac podrien estar força interessats. Ahir mateix van presentar la seva web amb 1.900 obres digitalitzades i algunes gigafotos noves. Està clar que tenen una vocació molt clara a incrementar la seva presència on-line.

Jo mateix m'ofereixo voluntari per iniciar les converses si ningú més s'engresca.

Què en penseu del tema?--Kippelboy 10:59, 14 març 2010 (CET)

Totalment d'acord. M'agrada la idea dels viquipedistes residents que vagin ampliant articles del museu amb l'ajuda d'assessors del museu. Respecte el Love Art pot ser molt interessant pels museus no pictòrics com comenten a la taberna, però en canvi pels museus pictòrics, crec que podem usar les imatges que ha publicat en MNAC, no? Això en Vriullop en sap més que nosaltres, així que necessitem que ho desvetlli ell.--KRLS 11:11, 14 març 2010 (CET)
Exacte, es poden copiar fotos d'obres bidimensionals (quadres) en domini públic, encara que el museu digui que no. Però no es poden copiar fotos tridimensionals (escultures) perquè cada fotògraf la farà diferent i se'n pot reservar els drets. Normalment els museus no deixen entrar màquines de fotos, però si es fa de forma controlada, amb condicions a negociar i amb repercussió mediàtica, segur que hi col·laboraran. Una vegada establerts els contactes es poden aprofitar per més projectes on s'hi involucri el museu. --V.Riullop 14:13, 14 març 2010 (CET)
Les preguntes que ens hauríem de fer tots és la següent:
 • Hi ha obres tridimensionals en el MNAC?
 • Hi ha obres bidimensionals que no estiguin entre les 1.900 obres i que no estiguin subjectes a drets d'autor?
 • Ens interessa començar amb un museu d'escultures, com podria ser el museu de geològia, o de caire més científic,...?--KRLS 22:30, 14 març 2010 (CET)
1) Sí. 2) No ho sé, però sempre es poden fer fotos alternatives a les que ofereix la web. A més, no tots els museus tenen una bona web amb totes les seves imatges. L'objectiu és tenir un arxiu de fotos lliures on poder triar, independentment de les necessitats puntuals d'un article. 3) Es comença per on es pot. El que interessa és moure's. És més fàcil redreçar un cotxe en marxa que un de parat. --V.Riullop 10:07, 15 març 2010 (CET)

Si Kippelboy i/o algú més es compromet a seguir el tema jo obro el contacte amb el MNAC i organitzo una reunió. Contesteu aquí mateix i em poso en marxa.--Gomà 23:27, 14 març 2010 (CET)

Jo em comprometo a seguir el tema, a redactar la proposta i al que faci falta. Crec que és una bona iniciativa. Jo també entenc que la visita fotogràfica o el voluntari resident podrien ser una introducció de cara a fer projectes conjunts més seriosos. Un exemple de coses que es poden arribar a fer és aquest, on tot de museus estan col·laborant amb la wiki anglesa en la creació d'una llista d'obres completes de Thomas Eakins, fins ara mai feta.--Kippelboy 20:23, 15 març 2010 (CET)
A que espereu en crear un article en aquest wiki titulat Wikipedia Love Art! o quelcom així? I aneu explicant com van els contactes. Han obert un nou museu modernista [3].--KRLS 14:10, 17 març 2010 (CET)

He enviat un mail al MNAC comentant la idea. --Gomà 10:38, 18 març 2010 (CET)

Perfecte...ja ens aniràs informant. Gràcies per tot. --Kippelboy 12:06, 19 març 2010 (CET)

Hola, aquests dies s'ha realitzat als Estats Units una trobada de responsables de museus i s'ha tractat el tema de la col·laboració amb les diferents viquipèdies. Els del Museu Picasso de Barcelona han assistit a les ponències i en van parlar al seu bloc. Els he contactat per demanar-lis col·laboració i m'han dit que ens avisaràn quan tornin dels Estats Units (vulcano). Per cert...se sap alguna cosa del tema MNAC? --Kippelboy 17:42, 18 abr 2010 (CEST)

No han contestat i jo tampoc he insistit. Vaig enviar un missatge a traves de l'apartat de contacte de la seva web. Si vols insistir comentant aquesta info addicional i fent referència que jo ja els havia contactat, endavant.--Gomà 21:18, 18 abr 2010 (CEST)
He tornat a escriure ara directament a la directora. --Gomà 09:31, 6 maig 2010 (CEST)
Jo he contactat amb el Museu Picasso de Barcelona. Estan força interessats en col·laborar amb nosaltres. Ara estan ficats en un altre projecte però m'han dit que em contactaran en breu per convocar una reunió. En quant tingui notícies t'aviso, ok?

--Kippelboy 13:07, 15 maig 2010 (CEST)

I tant. --Gomà 19:41, 15 maig 2010 (CEST)

Petició d'acreditació[modifica]

Hola, he fet una petició a Acreditacions de premsa. Sóc nou en aquest tema, i voldria ajuda. Gràcies, --Javierito92 11:45, 14 abr 2010 (CEST)

Proposta d'esmena[modifica]

Què ha passat amb Assemblea:Proposta 1 d'esmena al reglament d'admissió? Es va aprovar l'esmena? ferbr1 15:08, 29 abr 2010 (CEST)

Perdó, perdó per no aplicar-ho. Es van aprovar els 6 primers punts del dia. Així que ja pots fer els 2 canvis de l'esmena.--KRLS 16:43, 29 abr 2010 (CEST)

Preferiria que ho fes un altre editor, jo no tinc clar quins són tots els canvis que cal fer. ferbr1 23:14, 29 abr 2010 (CEST)

Viquimania als països catalans[modifica]

Enguany fan la Wikimania 2010 • Gdańsk, Poland • July 9-11, 2010 (Polònia), quan em de fer una Viquimania als Països Catalans? Aries 21:56, 6 maig 2010 (CEST)

Varem parlar amb membres del jurat i ens varen desaconsellar de fer-ho per l'any 2011 perquè la repetició de continent és un impediment molt més fort del que aparentment diu a les bases. Varem decidir ajornar-ho pel 2012. La activitat s'ha alentit però continua sobretot la cerca d'esponsors que en fer-ho amb més temps es poden aconseguir més coses. --Gomà 09:57, 8 maig 2010 (CEST)


DNI digital[modifica]

Sembla ser que el DNI digital espanyol pot garantir que la persona que es connecta per Internet es el titular legitim, no sé si a França, Itàlia, o a Andorra passa el mateix. El que s'hauria de fer és possibilitar la celebració de reunions per medi de Internet amb els medis actualsparticularment DNI digital). El problema pot ser, encare record el temps en que els francesos i els italians anaven pel món amb un document que es podia falsificar d'una manera relativament fàcil, que el DNI digital no estigui vigent a tots els estats. En aquest cas s'hauria de crear un sistema propi de Viquimèdia per garantir l'autenticitat de les comunicacions dels membres dels estats que no tenen DNI digital, en la qual cosa hi pot haver un altre problema, es a dir, a l'estat espanyol hi ha el DNI Digital, hi també hi ha la possibilitat de posar claus telefòniques o telegràfiques PELS COMERCIANTS, però aquestes claus poden servir en el cas de comunicacions no comercials (no comercials és si no hi ha per mig xecs, lletres de canvi, etc., o dit d'una altre manera, noltros no feim activitats amb afany de lucre, els comerciants si ho fan. de totes maneres si fas actes de comerç-lletres, xecs, etc.-també podries ser comerciant)? Aries 01:16, 15 juny 2010 (CEST)

Hi ha una alternativa al DNI que és lliure i que fa el mateix. Per mi és més fiable com tot el que és lliure. El DNI no el controlem els usuaris sinó la administració i els funcionaris que ho remenen. A la UBUNTU party de València ens varen fer una demostració. Pel que fa a les reunions, de moment el sitema que hem fet servir ens funciona bé. Al fer la convocatòria s'envia la paraula de pas per poder entrar al canal IRC llavors si algú entra és que ha estat convocat i és ell. Clar que podria donar el mail a un altre que el suplanti però també prodria deixar el DNI a un altre. Com que la llei només diu que s'ha de poder garantir la identificació dels assistents però no diu com, si els socis considerem que aquesta garantia és suficient ningú ens pot venir a dir res.--Gomà 10:01, 15 juny 2010 (CEST)

Wikimedia CAT/de[modifica]

Salut!

He començat a traduir la vostra pàgina de Wikimedia a la llengua alemanya. M'ho prenc amb calma però prometo traduir-la al complet en qüestió de setmanes. Algú hauria de canviar/actualitzar també el text inicial on es diu, entre d'altres:

 • Deutsch: Diese Seite behandelt die Wikimedia-Sektion, Wikimedia CAT. We have not a German translation of this page yet. Please, feel free to translate it from Catalan or English versions.

o be:

 • Français: Cette page est sur la section locale de Wikimedia, Wikimedia CAT. Nous n'avons pas encore effectué la traduction française de cette page. Si vous le souhaitez, vous pouvez la traduire à partir du texte catalan ou anglais.

Jo ho he intentat però no me'n surto perquè és una qüestió més aviat tècnica que no pas de llengües...

Auf wiedersehen, Tot ziens!

--F3RaN 01:19, 20 jul 2010 (CEST)

article sobre Ramon Bosch de Noya[modifica]

Ramon Bosch de Noya i Casanovas (1918-1993)

Havia nascut a la vila de Sant Sadurní d'Anoia el dia 14 de juliol de 1918, al número 6 del carrer de Montserrat. Els seus pares foren Joan Bosch i Júlia Casanovas, pertanyents a tradicionals famílies pageses de Subirats: Can Bosch de Noya i Can Milà de la Roca. Tradició pagesa de la qual en Ramon Bosch se sentí, sempre, legítimament orgullós. La seva infantesa transcorregué a la seva vila nadiua. Aprengué les primeres lletres a les Escoles Nacionals de la plaça Nova. Més endavant es traslladà a Barcelona, on estudià peritatge mercantil, acabat el qual entrà a treballar en una casa comercial, mentre estudiava el batxillerat en una escola nocturna. Poc després, i contra la seva natural inclinació a l'estudi i als llibres, retornà a la casa pairal per, des d'aleshores, treballar al front de la hisenda familiar. No perdé mai la seva profunda i anhelada vocació intel·lectual, la qual cosa el portà a investigar i publicar treballs en diversos camps i matèries, especialment l'agrícola i l'històric. Molts dels seus treballs foren publicats en els programes de Fires i Festes de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia; en la Joventut Cristiana, revista editada per la parròquia de Sant Sadurní; en els programes dels aplecs al Castell de Subirats; en el setmanari Penedès de Vilafranca, etc. Part d'aquests articles foren reunits i publicats per l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, en el número 3 de la seva col·lecció de publicacions, amb el títol de Notes històriques sobre Sant Sadurní d'Anoia i Subirats. Va ser membre de moltes institucions. Així, ho fou del Patronat del Museu de Vilafranca; de l'Acadèmia de Belles Arts Sant Jordi; de la Denominació d'Origen Penedès; de la Comissió Executiva de la Fira de la Vinya i del Vi de l'any 1983; de l'Institut Agrícola Català de Sant Isidre, i membre fundador de l'Institut d'Estudis Penedesencs, entre d'altres. Al llarg de la seva vida va aconseguir reunir una extraordinària biblioteca i un nombrós grup d'amics, podríem dir de col·legues i deixebles, donada la seva bonhomia i eterna disposició a atendre tots aquells infants, joves i adults que recorrien a ell, a la recerca d'informació i criteri. Ara descansa, al cementiri del castell de Subirats, tal com sempre havia deditjat, al peu mateix de la capella romànica que ell tan havia venerat.

(Text de Marcel Gabarró i Pallarès, exalcalde de Sant Sadurní d'Anoia, extret del Programa de Fires i Festes de l'any 1994).

--Bstsadurniarbn 17:18, 14 oct 2010 (CEST)

Hola, algú em pot ajudar?[modifica]

Hola,

acabo de transcriure un article sobre Ramon Bosch de Noya (amb el consentiment dels hereus) que voldira publicar a la Viquipèdia o Viquimèdia però per ara l'he escrit a la taverna perquè no sé com editar-lo. Em podeu ajudar?

Gràcies!

--Bstsadurniarbn 17:32, 14 oct 2010 (CEST)

Hola Bstsadurniarbn crec que aquí pots trobar el que necessites per escriure articles nous a la viquipèdia: Viquipèdia:Llanceu-vos-hi!. En el cas d'una biografia convindria que primer llegeixis això per saber si la biografia del personatge sobre el que vols escriure és admissible o no a la Viquipèdia. Si es tracta d'un text que té drets d'autor, per poder-lo publicar a la Viquipèdia, cal el permís de l'autor del text o els seus hereus (no del personatge biografiat ni dels seus hereus). Pots trobar un model per formalitzar aquest permís i l'adreça on enviar-lo aquí. --Gomà 11:03, 16 oct 2010 (CEST)

Crear les categories sobre culturisme[modifica]

Voltant per Viquipèdia veig que el tema culturisme no s'ha tocat molt jo mateix vaig crear el article sobre culturisme i ara vaig per competicións, però també tocaré federacions i tot el que tingui a veure amb culturisme. Per això demano la ajuda de algun company més expert que jo que pogués crear les categories de culturisme (No sóc expert en culturisme, però m'interessa).

L'estrucutura podria ser com en la versió anglesa (http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Bodybuilding)

Per ara no ficare cap categoria , esperant l'ajuda per crear les categories

--Renaixença 11:55, 23 oct 2010

Hola Renaixença. L'associació és per fer les coses que no es poden fer a la xarxa: Convenis amb entitats que tinguin material sobre culturisme perquè l'alliberin, finançar desplaçaments per fer cursos de edició a la Viquipèdia a gent interessada en escriure sobre culturisme, difondre als mitjans de comunicació la qualitat de continguts sobre culturisme que hi ha a la Viquipèdia, acreditar-te per acudir com a viquipedista a esdeveniments que es facin sobre culturisme... Però per coordinar el treball dins de la Viquipèdia entre companys viquipedistes el lloc adequat és la Viquipèdia.--Gomà 12:54, 24 oct 2010 (CEST)

Renaixença Dacord, no ho sabia.

Coses tècniques[modifica]

Hola,

Sóc Amir E. Aharoni, un estudiant de català d'Israel i viquipedista, escrivint en unes llengües (User:Amire80).

M'he creat un compte aquí i voldria crear una pàgina d'usuari, però o puc fer-ho. Probablement no tinc un permís com a usuari nou. Això té sentit per protegir el viqui de spam, però em sembla que ha de ser possible crear una pàgina d'usuari.

Un altra cosa: he provat canviar l'aparença a Vector, com a Viquipèdia. Això no funciona bé amb l'imatge de fons. No és gaire important, però potser voldríeu configurar l'aparença perquè sigui possible utilitzar Vector aquí. --Amir E. Aharoni 15:29, 30 nov 2010 (CET)

Prova-ho ara, crec que t'he donat prou permisos. Aquí hi ha el material del projecte del 10è Aniversari Veuràs que una part està a la viquipèdia en català. --Gomà 15:52, 30 nov 2010 (CET)
Vaig poder crear pàgina d'usuari, però curiosament no puc modificar Discussió de Prèvia:10è Aniversari/Accions 10.000. Rebo l'error: "L'acció que heu soŀlicitat es limita als usuaris dels grups: *, simpatitzant, membre, fundador, unipersonal.". Veig que estic un membre dels grups: Usuaris, simpatitzant. --Amir E. Aharoni 14:01, 4 des 2010 (CET)

Llibre del Pirineu[modifica]

Llegir-vos aquesta notícia: Llibre del Pirineu frega el centenar de socis i estrena catàleg d'autors. Hi diu que "posar ordre, afinar dades i donar visibilitats als autors locals a Viquipèdia serà un altres dels camps d'actuació immediata de l'associació." L'Amical s'hi podria posar en contacte, o "algu", per poder-los donar asil. No? --10.12.13.10 21:42, 18 abr 2011 (CEST) --Davidpar 21:44, 18 abr 2011 (CEST)

Workshop Participació durant Digital Commons Forum[modifica]

Hola a tothom! Em dic Alina (més sobre mi aquí) i probablement alguns de vosaltres m'heu conegut a algunes reunions o esdeveniments d'Amical. Doncs, tal com s'ha proposat en la reunió anterior, per als següents 4 mesos ajudaré a fer possible una sessió col·laborativa impulsada per la comunitat Viquipèdia (amb el suport d'altres?) de la mateixa setmana que el Free Culture Forum i en paral·lel amb sessions centrades en Digital Commons Economy impulsades per l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB.

Però, tal com he mencionat, el meu focus és només el workshop del grup Viquipèdia en català i doncs, com a objectius principals tindria: conèixer bé la comunitat, implicar la comunitat a participar activament en dissenyar agenda i visió de la sessió, crear un àmbit per tal de facilitar col·laboració i "outcomes" tangibles abans i després de l'esdeveniment, i resoldre els sempre necessaris temes de gestió.

No sóc contribuïdora de la Viquipèdia, però en els darrers anys vaig treballar amb comunitats de l'àmbit del programari lliure, web obert, tecnologies obertes. I doncs, part de la filosofia de Viquipèdia és la meva també :).

Em principi, recomano que tothom participi en l'elaboració de l'agenda, temes, identificar i suggerir audiència i participants. Perquè qualsevol esdeveniment és una oportunitat de col·laborar, pensar, construir i millorar coses.

El tema que s'ha suggerit durant la reunió barbacoa és: Participació i "User engagement" - un tema que crec que és bastant ric i permet facilitar una sessió participativa amb "outputs" tangibles per a tothom. També, és un tema d'interès al nivell global (tant per la Comunitat Viquipèdia com per a altres comunitats).

Doncs, per anar fent, proposaria que es respongui a les següents qüestions (respostes curtes molt apreciades):

 1. Què espereu d'aquest workshop (a nivell personal i a nivell de comunitat)?
 2. Si haureu d'afegir alguna cosa al tema, què hi afegireu?
 3. Hi ha un altre tema que voleu proposar? Quin i per què?

Anant responent ajudarà a definir millor la visió i començar a dissenyar un agenda framework. Tenim poc temps, així que anirem molt ràpid amb el debat principal.

En qualsevol cas, sóc un fan del "hacking everything" així què proposaria construir el workshop amb aquesta propietat, per tal de donar la flexibilitat i facilitat a qualsevol a fer canvis, venir amb propostes al llarg de la fase de organització i també en el temps de la sessió.

Això de moment, més coses aviat!

--Alina.mierlus 09:08, 29 juny 2011 (CEST)

Hola! Jo soc la Mayo/Lilaroja

Açi hi ha un brainstorming de temes sobre la temàtica del workshop Amical: http://www.viquimedia.cat/viqui/Tem%C3%A0tiques_Amical

I açi hi ha la pagina de presentació del Digital commons forum: http://www.viquimedia.cat/viqui/Jornada_forum_comunitats_col.laboratives_pels_digital_commons

--Lilaroja 00:27, 5 jul 2011 (CEST)

Donar a conéixer la viquipèia[modifica]

Bon dia, em dic Xavier Peguera i sóc un dels organitzadors del Correllengua a Argentona, aquest any ens hem proposat com a lema: "El Català, de l'edició local a la global". Hem convidat a tres representants d'editorials petites i properes geogràficament: una ja no està en actiu, "Aixernador. Edicions argentonines", una que està neixent, "Voliana edicions", i una altra de la ciutat veïna de Cabrera de Mar, "La Galerada". Però també ens agradaria dedicar un dia exclusivament per presentar el projecte de la viquipèdia en català. Principalment per a animar molts argentonins i argentonines a participar. En la jornada de Barcelona del 10è aniversari ja vaig tenir ocasió de parlar amb alguns dels administradors. En concret els vaig plantejar el tema de com publicar un seguit d'articles, l'autor dels quals és un historiador local que els ha aplegat amb el nom d'"Enciclopèdia Argentonina". Vam establir un debat sobre la conveniència o no de publicar-los tots o fer-ne una criva amb el criteri poc definit de l' "interès general". Crec que és una gran filó de possibles col·laboradors de cada vila que, un cop s'animin, poden fer créixer exponencialment el nombre d'articles. Si algun dels administradors es pot posar en contacte amb mi us ho agrairé i posarem fil a l'agulla.

Envie'm un missatge aquí i ja et respondre i en parlem si no prefereixes xerrar per aquí. No recordo ben bé amb qui vas parlar de l'associació, però em sona el tema.--KRLS 13:27, 16 jul 2011 (CEST)

Trobem col.laboradors per a Global Voices Català![modifica]

Hola tots i totes!

Em dic Daniel Bogre Udell i sóc un dels tres co-editors en cap de Global Voices Català (http://ca.globalvoicesonline.org) i trobem blocaires, escriptors, o només aficionats de llengua catalana per formar part del nostre equip de traductors.

Global Voices (“veus globals”) (http://www.globalvoicesonline.org - versió original anglesa) és una comunitat de més de tres-cents blocaires de tot el món que treballen plegats per oferir traduccions i reportatges dels blocs i mitjans de comunicació mundials, fent emfàsi en les veus que no se senten normalment als principals mitjans de comunicació.

Global Voices té el propòsit d’acumular, tenir cura i amplificar la conversa mundial en línia, i oferir llum sobre els llocs i les persones que els mitjans de comunicació normalment ignoren.

Ja són unes vint versions lingüístiques diferents de GV, inclós al castellà, francès, italià, àrab, i anglès. Són més o menys unes vint versions lingüístiques que estàn en mig de desenvolupament, i la versió catalana és una d'aquestes. Fa unes setmanes la dirigent de traduccions de GV va considerar desenvolupament de la versió catalana com a primera prioritat.

Si teniu interés en aquest projecte, no dubteu de contactar-me al correu udell.db@gmail.com.

Salut i abraçades! DB

Hola Daniel. Veig que publique sota llicència CC BY, per tant, compatible amb la Viquipèdia i els projectes germans. D'entrada hi veig tres oportunitats de col·laboració:
 • Hi ha membres d'Amical que publiquen els seus propis blocs. Potser alguns s'animen a enviar-vos les seves publicacions
 • Potser vosaltres podeu publicar noticies sorgides dels vostres blocs a Viquinoticies, (projecte germà de la viquipèdia).
 • Com a grup us pot interessar de participar en una iniciativa que fa temps que estem gestant i que va tenir una empenta important al Fòrum Digital Commons el passat diumenge. Es tracta de constituir una aliança entre els diferents grups promotors de projectes de coneixement i programari lliure als Països Catalans pe tal de donar-nos suport mutu i compartir recursos i oportunitats.
A banda d'això veig que una de les accions que porteu és la de traduccions. Penso que en la vostra iniciativa la traducció que més ens convé i la que més falta ens fa és del català cap a les altres llengües. Mentre que a la Viquipèdia tenim la situació més equilibrada on ens interessa traduir d'altres llengües al català aquells articles que estiguin millor desenvolupats i del català a altres llengües articles relacionats amb la cultura i la llengua catalana. Potser podem plantejar una iniciativa conjunta de cara a les escoles d'idiomes. --Gomà 08:07, 2 nov 2011 (CET)


Nova comptabilitat per les entitats sense afany de lucre[modifica]

Al butlletí oficial de l'estat ha aparegut una adaptació al pla general de comptabilitat de les entitats sense afany de lucre.Aries 12:26, 26 nov 2011 (CET)

Moltes gracies Aries. Ara mateix no ens afecta. A Espanya les associacions només tenen obligació de dur comptabilitat si han estat declarades d'utilitat pública, si no amb el llibre de caixa n'hi ha prou. A la propera assemblea ens plantejarem si demanem la declaració d'utilitat pública a Espanya. Els requisits els complim però cal plantejar-se si val la pena. L'inconvenient és precisament la burocràcia. L'avantatge és que les donacions fetes per persones que paguen impost sobre la renda a Espanya tindrien un 25% de desgravació que en el cas dels que tinguin el domicili fiscal a Catalunya s'afegiria al 15% que ja tenim per ser una entitat inscrita al registre d'entitats que promocionen la llengua catalana. --Gomà 14:14, 26 nov 2011 (CET)

pràctiques de il·lustració[modifica]

Bones tardes Sóc una estudiant d'il·lustració a Manresa, i em trobo en el darrera any. Voldria saber si puc realitzar les pràctiques amb vosaltres i si les puc fer a distància. Moltes gràcies Miriam

Classes de Viquipèdia a una biblioteca pública[modifica]

Benvolguts, Estic fent pràctiques a la biblioteca pública Comtat de Cerdanya de Puigcerdà. Us voldria preguntar si hi ha la possibilitat que algú de la Viquipèdia vingui a la institució a fer alguna classe d'iniciació a la Viquipèdia per als nostres usuaris, que inclou estudiants, jubilats, curiosos, etc.

Necessitaríem informació sobre les condicions necessàries perquè es pugui realitzar, la disponibilitat, etc. No signo perquè no tinc compte a Viquimèdia; sí a Viquipèdia: Biblioteca Comtat de Cerdanya. Moltes gràcies.

Revisió de la qualitat lingüística a la Viquipèdia[modifica]

Fa temps que no sé res d'aquelles revisions de la qualitat lingüística dels articles de la Viquipèdia que havien de fer estudiants universitaris. Es va fer, s'està fent o es va quedar en una proposta? Hi ha informació a algun lloc?--Ssola (discussió) 15:18, 27 maig 2013 (CEST)

Viquimarató al Museu d'Història de Catalunya[modifica]

El proper dissabte 27 de juliol organitzem una viquimarató al Museu d'Història de Catalunya per tal de posar al dia diversos articles sobre la Guerra de Successió, el Setge de Barcelona i tot el temari sobre el Tricentenari. Abans de començar ens faran una visita guiada centrada a l'apartat d'història moderna (s. XVI, XVII i XVIII) i una activitat. Seguidament ens posarem a editar articles mentre esmorzem!

Si us plau, inscriviu-vos a Viquipèdia:Viquimarató MHC!--Galazan (discussió) 22:59, 17 jul 2013 (CEST)

Salutacions a tothom[modifica]

Bon dia,

Sóc un nou soci de l’Amical Viquipèdia, em dic Arnau Pujol Trias i sóc de Barcelona, tot i que molt sovint estic també a Girona. M’agradaria fer una petita presentació sobre mi i el meu interès per entrar a l’associació.

Treballo en facturació Sanitaria. Faig un ús intensiu de la Viquipèdia en anglès sobre termes mèdics que se m’escapen, però que són vitals pel correcte desenvolupament del meu treball. No sóc un bon redactor, però si que m’agrada vestir de referències el meu treball personal i professional. Per això em sento plenament identificat amb el moviment enciclopèdic de la Viquipèdia. Fins ara he disfrutat llegint-la i editant les petites errades que et vas trobant mentre navegues. També he promocionat el seu ús sempre que n‘he tingut l’oportunitat. Volia implicar-m’hi més i l’Amical em sembla la millor manera.

Espero poder gaudir treballant fent créixer la Viquipèdia amb vosaltres.

Gràcies per l’admissió,

Arnau Pujol Trias

Hola Arnau! Benvingut a Amical! T'has apuntat ja a la llista de correu? Si ets de Girona, aviam si ens coneixem en algun esdeveniment, o ens trobem algun dia. Una abraçada!--Arnaugir (discussió) 19:09, 29 jul 2013 (CEST)

Salutacions[modifica]

Hola a tothom,

Són un estudiant menor, resident als volts de Reus, i estic molt interessat en ser membre de l'associació. Malauradament, per motius burocràtics/familiars, no puc. Que hi farem... Tot i així estic inscrit a la llista de correus, i per això em presento:

El meu malnom als projectes de Wikimedia és Unapersona. Col·laboro a la Viquipèdia, a Viquidites, a Viquillibres i estic pensant en Viquitexts. El meu treball d'ampliació d'aquests projectes giren, sobretot, al voltant del món de la música. Els dos objectius d'Amical m'han fet créixer l'interès per l'associació. Espero poder ajudar en el que pugui!

Salutacions,

--Unapersona (discussió) 19:44, 3 abr 2014 (CEST)

Hola! Benvingut a Amical! Segur que podem fer moltes coses junts. L'altre dia vaig estar fent un taller a Cambrils i la gent de la Biblioteca de Reus són força actius. L'usuari Magenri, tot i no ser soci, també és de Reus. Seguim!--Kippelboy (discussió) 12:18, 4 abr 2014 (CEST)
Kippelboy, tinc problemes amb els permisos. Hi han pàgines, per exemple Especial:Canvis recents, que no em deixa visualitzar. Em dona missatge d'error de permisos, L'acció que heu soŀlicitat es limita als usuaris dels grups: membre, simpatitzant. És normal?--Unapersona (discussió) 19:32, 4 abr 2014 (CEST)
Benvingut Unapersona! Sempre es pot col·laborar i ajudar al projecte comú. Per cert, jo sóc nou a Amical i també tinc el problema de permisos, em podeu afegir al grup de membres? Merci!--Planvi (discussió) 10:55, 1 set 2014 (CEST)
Hola, sóc un nou membre i no tinc cap permisos. Em podeu ajudar? Gràcies. --Dorieo (discussió) 14:14, 1 juny 2017 (CEST)
Hola Dorieo ja està arreglat, ja tens els permisos necessaris per poder veure tot el wiki. Perdona les molèsties. Qualsevol cosa també em pot enviar un correu electrònic a <<secretari@wikimedia.cat>>. Salutacions. --Lluis tgn (discussió) 14:23, 2 juny 2017 (CEST)
Moltes grácies, Lluís. --Dorieo (discussió) 11:22, 3 juny 2017 (CEST)