Negociacions Institut Ramon Muntaner

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L'Intitut Ramon Muntaner (IRMU) és una fundació creada entre la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d'Estudis de parla Catalana

L'objectiu de l'IRMU és donar suport a centres sense afany de lucre que tenen com a prioritat la recerca i la difusió del coneixement en parla catalana i en l'àmbit local i comarcal on actuen com a dinamitzadors culturals.

Agrupa més de 200 centres, 90 dels quals també són membres de la Coordinadora.

Tenen centres a tots els indrets dels Països Catalans.

Contacte[modifica]

--Gomà 13:08, 25 des 2008 (CET)

Objectius del possible conveni[modifica]

  • Alliberar el material generat pels centres per tal de poder-lo incorporar als projectes viquimedia.
  • Fomentar que els associats i membres dels diferents centres es facin editors de la viquipèdia.
Comunicar per les vies de cada centre als seus membres l'acord amb la associació d'amics de la viquipèdia i animar-los a participar en els projectes viquimèdia.
Organitzar presentacions dels projectes viquimèdia i de la filosofia del coneixement lliure.
Organitzar cursets presencials d'inici a la edició a la viquipèdia.
  • Convidar als membres dels centres amb activitat provada en la difusió lliure del coneixement en català i la difusió del coneixement de la cultura catalana arreu del mon, a fer-se membres de l'associació d'amics de la viquipèdia.
  • Establir un marc perquè els membres de la associació d'amics de la viquipèdia conjuntament amb membres dels diferents centres puguin emprar les infraestructures dels centres per actes d'interès mutu.

Progrés de les negociacions[modifica]

Reunió 23/12/2008[modifica]

Assistents:

Institut Ramon Muntaner: M. Carme Jiménez Fernández (directora Gerent)

Coordinadora de Centres D'estudis de Parla Catalana: Josep Santesmases i Ollé (president)

Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat: Carles Riba i Romeva (president)

Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat: Esther Hachuel Fernández (Coordinadora General)

Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat: Neus Ribas Devesa (Cap de projectes)

Associació d'amics de la viquipèdia: Joan Ramon Gomà i Ayats --Gomà 13:08, 25 des 2008 (CET)

Resum de la reunió:

Es posa de manifest que fa temps que tenien ganes de col·laborar amb la viquipèdia però que no havien trobat cap interlocutor. S'explica la situació de la associació d'amics de la viquipèdia, els passos fets i els pendents. Es comenta la trobada-congrés a Figueres 2009 coincidint amb la capital de la cultura catalana. Es comenten diversos aspectes de la filosofia de la viquipedia, la froma de treballar, que també hi ha els projectes germans i el potencial per difondre els continguts en català.

Acords:

S'acorda que en Gomà farà una llista de les possibles col·laboracions i el que podríem demanar d'ells (la carta als reis aprofitant les dates) i els la enviarà per correu electrònic.

Proposta enviada el 20 - 1 - 2009[modifica]

La Xarxa de Centres d’estudis comarcals disposa d’una implantació al territori que pot permetre fer activitats molt properes a la gent i fa activitats que generen continguts que interessa difondre. Per altra banda viquimedia aplega la gent que més ha contribuït i per tant que més experiència té en la viquipèdia que és la plataforma més potent per difondre el coneixement a tot arreu. Per tant sembla que hauríem d’enfocar la col·laboració en aprofitar aquesta complementarietat.

1. Facilitar que la gent editi a la viquipèdia.

Fins ara la viquipèdia s’ha alimentat d’usuaris que s’han engrescat a editar a partir de la seva experiència com a lectors. La col•laboració amb l’IRMU pot facilitar que s’iniciïn en la edició gent potser més experts en temes concrets però menys llençats en editar per internet.

  • Conferències explicant la viquipèdia, principis de funcionament, estadístiques d’evolució, polítiques, projectes germans.
  • Conferències específiques per exemple sobre experiències d’aplicació de la viquipèdia a l’ensenyament.
  • Cursets d’edició i creació d’articles.

Es programen actes en dates i llocs d’acord amb un calendari pre-establert. L’IRMU i els Centres de la Xarxa difonen l’acte entre els seus socis i simpatitzants pels mitjans de comunicació propis. Wikimedia.cat els difon anunciant-los en un lloc preeminent de la viquipèdia. IRMU aporta la infraestructura de locals wikimedia.cat aporta els ponents i el material de les presentacions.

2. Publicar a la viquipèdia o als projectes germans.

És possible que els centres tinguin material que vulguin difondre però que no tinguin gent que sàpiga o vulgui transcriure’l al format wiki.

Cal tenir en compte les normes de cada projecte per identificar què es pot publicar a cada lloc i què no. Per exemple a la viquipèdia no s’hi poden publicar treballs originals. Però a viquillibres sí.

En aquest cas la col•laboració consistiria en:

  • Alliberament de material propietat del IRMU: Posar-lo sota llicència compatible GNU.

L’IRMU aporta el seu material i viquimèdia.cat cerca voluntaris per transcriure aquest material al format wiki i publicar-lo als projectes on sigui adequat.

3. Infraestructura física.

Viquimèdia.cat tenim continguts i gent però no tenim lloc on reunir-nos, on domiciliar el correu (no electrònic). Amb alguns centres de l’institut potser es podria arribar a un acord més estret perquè membres del centre fossin simultàniament membres de viquimedia.cat i viquimedia.cat pogués tenir cert tipus d’accés a les seves infraestructures.

En particular podria ser molt important en aquest moment poder disposar d’un domicili físic per reble correu i domiciliar-hi l’associació i les delegacions a cada un dels territoris: Andorra, Alguer, Balears, Cataluna, Catalunya Nord i València.

Especialment important és el cas d’Andorra . La societat andorrana de ciències ens podria ajudar? Ens poseu posar en contacte amb ells? Em podeu posar en contacte amb algun centre de cada territori que pugui ser més receptiu a aquest tipus de colaboració?