Per què donar?

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Doneu ara

Amical Wikimedia és una associació sense ànim de lucre. Totes les activitats es fan gràcies al suport desinteressat de voluntaris, tant amb la seva dedicació com amb el seu finançament. El contingut lliure és gratuït, però el seu desenvolupament costa esforços.

Per aconseguir continguts lliures

Biblioteques, arxius, escoles, entitats locals, ... tenen obres que per raons pràctiques o financeres no són consultables en línia. Un dels nostres objectius és facilitar el seu alliberament digitalitzant-les i carregant-les en el projecte Wikimedia corresponent (Wikimedia Commons, Viquipèdia, Viccionari, Viquitexts, etc.).

Per aconseguir imatges, vídeos, arxius d'àudio

Una enciclopèdia necessita il·lustracions. L'associació dóna suport als voluntaris per a que puguin fer fotos en esdeveniments d'interès permetent-los anar-hi i procurant-los una acreditació. Aquestes fotos, publicades amb una llicència lliure a Wikimedia Commons, permeten il·lustrar els articles de la Viquipèdia però també estan disponibles per a tothom.

Igualment, ajudem als arxius d'imatges per a que alliberin i difonguin els seus fons.

Per aconseguir nous col·laboradors

Fem tallers, conferències, presentacions, ... amb el propòsit de donar a conèixer els nostres projectes i que més gent hi participi. Amb pedagogia fem créixer la cultura.

Per mantenir la infraestructura

La infraestructura de la nostra associació és modesta, però la infraestructura de la Fundació Wikimedia permet mantenir la Viquipèdia, i els altres projectes, amb els seus servidors i el seu programari. És la nostra voluntat participar en el finançament de la Fundació Wikimedia per a que pugui fer inversions en nous servidors i desenvolupaments informàtics. Així els continguts seran més accessibles i podran créixer més ràpidament.

Per difondre la cultura

La cultura no és un bé consumible, al contrari, creix en difondre-la. Amb les vostres aportacions ajudem a difondre-la i fer-la créixer.

És per això que les vostres donacions són extremadament valuoses.

També podeu manifestar el vostre suport d'altres maneres. Podeu explicar a un amic com participar a la Viquipèdia, com pot pujar les seves fotos a Commons subjectes a una llicència lliure, com pot participar en algun dels altres projectes de Wikimedia, o simplement compartir l'entusiasme amb aquests projectes parlant-ne al vostre voltant.

Si teniu cap pregunta, us podeu dirigir a la nostra taverna o contactar-nos a comunicacio@wikimedia.cat

A més, desgrava en l'IRPF

Amical Wikimedia és una associació inscrita al Cens d'entitats per al foment de la llengua catalana, segons la Resolució CLT/1851/2011, de 13 de juliol (DOGC núm. 5930, de 28.07.2011). Els residents a Catalunya tenen dret a una desgravació del 15% de les quantitats donades en la seva declaració de l'IRPF d'acord amb els límits establerts per la llei.

Doneu ara

Agraïm la vostra generositat, i sigui quina sigui la manera com ens ajudeu, apreciem el vostre suport!