Recerca i desenvolupament/Usabilitat

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L'objectiu d'aquest projecte es deduir la barrera que impedeix que comencin a editar les persones amb voluntat de contribuir positivament a la Viquipèdia.

Per aconseguir l'objectiu el projecte se centra en millorar l'usabilitat de la Viquipèdia en català i així atraure nous editors.

A la Viquipèdia es coordina en el vp:Viquiprojecte:Usabilitat

Situació incial[modifica]

Partim de les observacions fetes per la iniciativa Wikimedia (que va tancar l'any passat) i voldríem trobar noves mancances per a millorar la interfície dins de les nostres possibilitats. Això inclou des dels noms de les funcionalitats, dels espais i dels materials d'ajuda. Usabilitat per fer-ho fàcil a l'usuari (lector...que volem convertir en editor).

Fases[modifica]

El projecte, tal com l'hem plantejat, té 4 fases.

  1. Una primera en què a un grup de 16 participants se'ls sotmetrà a una tasca d'ordenació de targetes (en anglès es diu card sorting) per conèixer tal com entenen VP i a un grup de 8 citarà a un laboratori per a què realitzin tasques concretes (de cerca d'espais, edició,...) per detectar quines dificultats tenen.
  2. En la segona fase, es presenta un prototip que vulgui solucionar les dificultats trobades (un Vector amb retocs) i es realitzen els mateixos tests a tasques amb 8 usuaris. El prototip és una wiki independent de VP.
  3. A la tercera fase es discuteixen els aspectes que han funcionat i s'implementen a la VP -
  4. Al cap d'un parell de mesos es poden comprovar amb diferents mesures numèriques si hi ha millora real en alguns aspectes.

Estat actual[modifica]

En aquest moment estem lligant el tema de lloc per a realitzar les sessions de proves per a la primera i segona fase: serien tres dies (o quatre) de les properes setmanes.

Fet Fet! Trobat el lloc per les probes. Despatx-sala de reunions Fundació Cim a la Facultat de matemàtiques de la UPC. Reservar dies i hores a través del Eduard. --Gomà 09:15, 16 maig 2011 (CEST)

Voldríem "reclutar" usuaris que ens puguin ser representatius de tots els perfils; la combinació que busquem per a cada grup de 8 (el de setze són dos de vuit) és la de la taula a continuació (que també és la utilitzada per la iniciativa de Wikimedia). Per a fer-ho, una opció seria utilitzar el sitenotice, que dugués a una enquesta amb el perfil i deixés l'e-mail. Posteriorment, es contactarien els perfils per citar-los posant facilitats. Per això caldria recompensar-los (una samarreta de VP...). En total són 4 grups de 8 persones.