Resum d'activitats agost/setembre 2010

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Cursos i jornades[modifica]

Alliberament de continguts[modifica]

 • Hem començat a fer servir els continguts alliberats del termcat. EL nostre company Simonjoan ha importat la Llista de fàrmacs
 • La Fundació Torrents Ibern està d'acord en alliberar els diccionaris temàtics que ha finançat. Els propers els farà amb la condició que la llicència sigui lliure està previst que surtin l'any vinent i són els diccionaris de física i el de química. Pel que fa als ja publicats es parlarà amb els autors i les editorials per demanar-los que s'alliberin. Continuarem informat Usuari:Gomà.
 • El 13 de setembre ens varem reunir amb en Salvador Giner, president de l'Institut d'Estudis Catalans. Entre altres temes varem demanar l'alliberament de diccionaris temàtics i si pot ser del Diccionari de la llengua catalana de l'IEC. Hem de estudiar amb més profunditat els detalls però el president està a favor de alliberar tot el que es pugui. Continuarem informant. Barcelona.

Mitjans de comunicació[modifica]

Relació amb entitats[modifica]

 • El 21 de setembre varem assistir a l'assemblea de la Coordinadora pel coneixement i el programari lliure. Varem acordar de compartir entre totes les entitats: Relació de proveïdors de productes de merchandasing, Contactes per obtenir locals per fer activitat, Relació de contactes amb els mitjans de comunicació. Les dades es mantindran en la part privada del web però si ho necessiteu per quelcom en favor de la Viquipèdia només cal que demaneu l'accés. Toniher.
 • El 27 de setembre ens varem reunir amb en Francesc Vallverdú de l'Institut d'Estudis Catalans. Varem plantejar que els experts de les societats filials ens puguin fer un examen periòdic de la qualitat dels articles de la Viquipèdia tant pel que fa a llengua com a contingut. també varem parlar de veure com podem fomentar que els membres de l'Institut contribueixin a la Viquipèdia. Tenen més de 5.000 membres actius i parlarà amb els presidents de les diverses societats filials per tal d'impulsar aquestes iniciatives anar-ho concretant.

Altres[modifica]

 • El 13 d'Agost ens va colpir la noticia de la defunció del nostre company Jordi Coll Costa. Mestre de molts viquipedistes tots l'apreciàvem pel seu suport i atenció amb tothom. Amb més de 130.000 edicions va ser el viquipedista en català que més en va fer. L'associació li havia atorgat la placa de plata de la viquipedia l'abril del 2010. Una delegació dels socis va assistir als funerals a Fiqueres.
 • El proper 23 d'octubre celebrem la trobada anual de viquipedistes. Seguint la tradició ho fem a la vp:Capital de la Cultura Catalana que enguany correspon a Badalona. (L'any vinent la Capital de la Cultura Catalana serà Escaldes-Engordany a Andorra, la ciutat on es va escriure el primer article de la Viquipèdia en català justament farà 10 anys). La associació ha fet tota la documentació per reservar el local de la trobada. També ha aportat 300€ al fons per ajudar a reduir els costos de desplaçament dels viquipedistes que han de venir de lluny.
 • Un estudiant d'enginyeria de telecomunicacions i de humanitats ha encetat amb el suport de la associació un projecte de final de carrera per estudiar les motivacions de editar a la Viquipèdia. Esperem tenir d'aquí a uns mesos resultats molt interessants.
 • La associació ha decidit atorgar una borsa de viatge a kippelboy per tal que assisteixi al GLAM Wiki 2010 que organitzen Wikimedia UK i el museu Britànic. En kippelboy ja està en contacte amb una sèrie de museus d'aquí per tal d'adaptar l'experiència del museu britànic.
 • Hem contribuit a la preparació del Free culture Forum que es farà a Barcelona del 28 al 31 d'octubre. Aquest any se centrarà en la sostenibilitat econòmica del coneixement lliure. Parlant clar i català d'on surten els calers per pagar les infraestructures. Dissabte al vespre dinamitzarem un box de reflexió sobre l'experiència de la Wikipedia. Lilaroja.
 • L'organització del Mozilla Drumbeat Festival del novembre avança molt bé i previsiblement serà tot un èxit. Hi haurà un munt d'activitats relacionades amb la Viquipèdia i els projectes germans. Esenabre, Toniher, Barcelona, Sj.
 • Durant el més d'agost s'han presentat dues sol·licitud d'ajut a la Fundació PuntCAT una l'hem presentat directament per 3 activitats: Finançar la participació al projecte Viquiescoles (la ampliació del projecte Viquibalear) d'escoles de fora de Balears, crear una xarxa de punts de contacte Viquipèdia a les diferents comarques i desenvolupar bots i software que permeti facilitar el manteniment i l'edició. L'altre la ha presentat el Centre d'estudis Comarcals del Baix Llobregat, es tracta de desenvolupar una wiki local que no sigui un fork de la Viquipèdia, els articles enciclopèdics estaran a la viquipèdia i els articles locals que no tinguin prou rellevància per estar a la viquipèdia estaran en una base de dades complementària. Dins del projecte es dinamitzarà la creació de continguts i s'aportarà material del Centre. Esperem la resolució per a finals d'octubre. Usuari:Gomà
 • A finals d'agost es va assolir el consens de la comunitat per engegar l'amical-bot en la creació d'articles sobre les poblacions USA. El bot ha recollit les experiències dels projectes en anglès, portuguès i holandès i ha afegit algunes millores, el resultat són articles com Hill 'n Dale.
 • La nostra companya Lilaroja va ser un dels que varen participar en el video sobre els noms d'usuari.