Resum d'activitats desembre 2009/gener 2010

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Cursos i jornades[modifica]

 • Dissabte 16 de Gener es va fer el primer taller d’edició a la viquipèdia en col·laboració amb els tallers APRENEM per tal de divulgar els 1000C. Va ser tot un èxit de participació i de resultats. Una anècdota molt divertida va ser que a la reunió prèvia es comentava lo típic de la fiabilitat i de la velocitat en que per casualitat algú sempre revisa i contribueix a millorar. Durant el taller una noia va fer un article sobre un pastís típic del peu país, primer ho va fer en francès perquè és l’idioma que domina millor i desprès ho va fer en català. Als pocs minuts d’haver gravat l’article en francès va voler consultar-lo mentre feia el català, es va trobar que algú li havia corregit un parell de faltes d’ortografia i li havia ficat una foto molt maca del pastís. El company de la viqui francesa sense saber-ho va provocar un allau de sorpresa i admiració en tot el grup del taller que va esvair cap mena de dubte sobre els treballs col·laboratius.
 • Viquibalear avança a molt bon ritme. Ja hi ha els alumnes inscrits al concurs, tenim 164 participants, si tots esdevinguessin viquipedistes actius seria un augment de més del 10%. Ja s’han passat les comandes dels premis. Hem tingut un canvi en la Direcció General d’Innovació Pedagògica del Govern Balear, però el nostre projecte no es veu afectat. Tenim pendent de concretar amb el nou Director General el lliurament de premis. Intentarem si podem portar el Conseller. Consulteu: La pàgina de Viquibalear
 • Es va fer un taller de la Viquipèdia als Punts Omnia. com a conseqüència han penjat això. Més informació Barcelona

Relació amb entitats[modifica]

 • Dilluns 18 es varem reunir amb la Fundació Punt CAT. Es varen encetar diverses vies de colaboració:
  • Lluita contra l’efecte Google que tan ens perjudica. Pel que fa al Google.CAT ho estan treballant i estan en contacte amb Google per evitar-ho. Pel que fa a Google.com i .es la única forma es: Que la gent es configuri els navegadors en català i que pugi el rànquing de les pàgines de la viquipedia en català. Estem treballant unes quantes accions per anar en aquesta direcció.
  • Obra social de la Fundació Punt.CAT ens varen informar que estan a punt d’obrir-la i que disposaran de una mica de finançament per col·laborar amb projectes com la viquipèdia. Hem de fer la carta als reis i llavors depenent de les possibilitat es farà més o menys. Podeu contribuir a escriure-la aquí: [1]
 • Projecte Baix Llobregat. S'està posant en marxa en col·laboració amb el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat un projecte molt ambiciós per crear articles d'alta qualitat de tots els temes relacionats amb la comarca. Més informació Usuari:KRLS.

Alliberament de continguts[modifica]

 • Hem aconseguit que la CCMA, retiri l'avís legal de l'ésAdir la referència als enllaços profunds, com podreu comprovar: http://esadir.cat/avislegal. Per tant, podeu enllaçar les entrades de l'ésAdir que convingui. Això ha estat obra de l'Usuari:Aleator que no vol ser membre de la associació però que treballa més que si ho fos.
 • Un dels temes tractats en la reunió amb la Fundació pint CAT va ser l'Alliberament de diccionaris temàtics de l'Intitut d'Estudis Catalns. Properament estudiarem amb l’IEC els detalls i informarem.

Altres[modifica]

 • Tenim una nova arma secreta per accelerar la feina de traducció d'articles del alemany, anglès, espanyol i francès. Proveu-la. Fruit del taller de bots del 15 de novembre durant aquests mesos s’ha desenvolupat l' Amical-bot. Hi han contribuït fonamentalment Pasqual i Gomà i també han participat els altres membres del taller de bots. Agraïment especial a en Lohen11 per la seva contribució en la depuració i proves.
 • Defensa dels drets d’autor dels viquipedistes. Una web de una empresa espanyola de la que no volem dir el nom per no fer-li propaganda està comercialitzant banderes aprofitant-se de les imatges fetes a la viquipèdia per companys nostres. El nostres assessor legal en Joan Matas ha adaptat la la carta estàndard de la viqui anglesa a la legislació espanyola per requerir-los que compleixin amb els drets d’autor. El text el teniu aquí Viquipèdia:Model correu-e incompliment llicència Espanya ho podeu fer servir en qualsevol cas similar. Si no fan cas els següents passos seran burofax i denuncia davant del jutge. Continuarem informant.
 • Atenció als grans fotògrafs que tenim a la Viquipèdia! S'ha encetat procediment per demanar acreditacions de premsa per acudir a esdeveniments com a Viquipedistes. Hem d'agrair la ràpida i desinteressada col·laboració de Wikimedia França que ens han facilitat tota la informació i ajuda explicant-nos com ho fan ells. En particular moltes mercès a la seva presidenta, la bona amiga Adrienne Alix que ens ha atès personalment.(Merci beaucoup Wikimedia France et Adrienne). Més informació Usuari:KRLS.
 • L'exercici econòmic de la associació s'ha tancat amb un excedent de uns 1.208,01€ que resten disponibles per a fer activitats de promoció de la Viquipèdia i els projectes germans.