Resum d'activitats febrer 2010

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Cursos i jornades[modifica]

  • Viquibalear ha finalitzat l'etapa de presentació d'articles, s'han presentat més de 800 articles. El lliurament de premis serà el dia 30 d'abril i està prevista l'assistencia del Hble. Sr. Bartomeu Llinàs Ferrà, conseller de educació i cultura del Govern Balear. Volem agrair la contribució de Xavigivax que ha dissenyat els diplomes que es lliuraran a les escoles. Pau Cabot.
  • Dimecres 10 de febrer es va fer un Taller a l'Alguer sobre Wikimedia Commons a la seu de Òmnium Cultural de l'Alguer. Gus.dan
  • Dilluns 22 de febrer ponència en la IV trobada d'empreses associades a la UOC. Això ha estat obra de Kul Wadhwa que encara no és membre de la associació però que la propera vegada que el portem a terres catalanes li farem que se'n faci. Moltes gràcies Kul.

Relació amb entitats[modifica]

  • Dimecres 3 de febrer ens varem reunir amb el Director General de la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Es varen parlar de diferents formes de col·laboració. Destaca la possibilitat de fomentar que els punts de la xarxa TIC tinguin cada un una persona que conegui la viquipèdia i la associació i puguin fer de punt de contacte local i ajudar als usuaris a fer servir la viquipèdia. En els propers mesos posarem fil a l'agulla i continuarem informant. KRLS.
  • Dilluns 8 de febrer ens varen convidar a assistir al Patronat de la Fundació Torrents Ibern. Entre les activitats de la Fundació: Financen els diccionaris de física i química que fa el termcat amb un import de 24.000€/any. Compren de drets d’autor de llibres científics, els tradueixen al català i els publiquen en accés lliure, en breu sortirà el primer que és Data and Computer Communications, de Stallings la idea és de anar-ne fent 1 cada any que és el que permet el pressupost de 25.000€/any. Organitzen diàlegs sobre temes científics i tecnològics. De moment ja hem quedat que: 1) El proper diàleg que s’organitzarà serà sobre la viquipèdia, 2) Han alliberat materials que tenen sobre la biografia del professor Torrents Ibern. Estudiarem la situació dels diccionaris de física i química a veure si es poden publicar en llicència compatible amb viquipèdia. Gomà.
  • El 22 de febrer varem parlar amb el programa de TV3 Espai Internet. Com a conseqüència hem obert el Viquiprojecte:Espai Internet. La idea és que abans de tocar un tema ens avisaran i si podem crear o millorar l'article a la Viquipèdia el trauran al programa.

Alliberament de continguts[modifica]

  • Dimecres 24 de febrer ens varen reunir amb el Centre d'Estudis Colombins. Tenen un projecte per ficar a la seva web tota la documentació històrica sobre Colom, digitalitzar-la, transcriure-la, comentar-la i traduir-la al català i a l'anglès. Es planteja de fer un conveni per posar tot el material de la seva web en una llicència compatible amb wikimedia, de forma que puguem copiar el que ens convingui. Continuarem informant. KRLS i Mafoso.

Altres[modifica]