Resum d'activitats juny 2009

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
  • 6 de juny 2009, taller aprenem . És una iniciativa d'aprenentatge de llengües que es basa en l'intercanvi. Cada un és alumne de la llengua que vol aprendre i professor de la coneix be. Els hem proposat de traduir (tot o en mols cassos part de) els articles del català a les seves llengües maternes com exercici per ajudar-los a aprendre català. El fet que siguin articles relacionats amb la cultura catalana pot tenir un efecte motivador afegit: Ajudar-los a entendre la cultura del nostre país. Al mateix temps ells poden sentir la satisfacció d'estar contribuint a difondre la cultura catalana i la satisfacció de contribuir a la viquipèdia en el seu llenguatge matern. Arrel d’aixó s’ha creat el Viquiprojecte:Els 1000 Articles sobre la cultura catalana que tota viquipèdia hauria de tenir. Al setembre quan comenci el curs reprendrem el contacte i fomentarem que es vagin traduint. SI té èxit parlarem de si pugem el viquiprojecte a meta i el coordinem des de allí.
  • 16 de juny. Conferència: Viquipèdia en català dins de la II Trobada de Centres d'Estudis de les Comarques de Lleida. Alguns mitjans de comunicació se’n van fer ressò i van esmentar la nostra participació, per exemple vilaweb
  • A la ponència que varem presentar a wikimania 2009 ens van demanar que ens centréssim en explicar l’experiència de la associació. Per això la varem reescriure i la ponència revisada ha estat acceptada.
  • El 20 de juny vam assistir a la Viquitrobada Perpinyà juny 2009. A la pàgina de la trobada hi trobareu el resum dels resultats.
  • 25 de juny. Reunió amb Enciclopèdia Catalana. Els varem explicar com veiem nosaltres la Viquipèdia, així com dels objectius de l’Associació d’Amics de la Viquipèdia. Per part d’Enciclòpedia Catalana, ens van explicar els eixos i la situació del “projecte Enciclopèdia”. Varem estar d’acord en que GE i VP no són competidors, que ofereixen productes diferents i tenen necessitats diferents: GE ofereix un text de referència revisat i escrit per professionals. VP ofereix la possibilitat de que tothom contribueixi i un projecte que s’integra en un de global i multilingüe molt potent. També varem estar d’acord en que es poden trobar punts treball en comú, per fer créixer ambdós projectes. Es varen plantejar diferents idees i es va acordar que per part d’EC estudiaran com es pot arribar a un acord de col•laboració, i en seguirem parlant en properes reunions. Quan hi hagi propostes concretes ja les plantejarem aquí.
  • La Fundació puntCAT s’ha posat en contacte amb nosaltres per tal de patrocinar alguna activitat per fer créixer la viquipèdia, els hem comentat alguna iniciativa similar a un concurs que periòdicament organitza wikimedia França. Els objectius podrien ser crear articles, fer traduccions, millorar articles, fer articles de qualitat... amb premis per les diferents modalitats. La idea seria promocionar-ho fora de la viquipèdia per captar nous viquipedistes i despres fer una lliurament de premis amb certa solemnitat. Continuarem informant a mesura que maduri la idea. El contacte el porta en Usuari:Paucabot.
  • També hi ha una mala noticia. La Generalitat de Catalunya ens ha denegat l’ajut pel congres viquipedista de Figueres. En realitat era força previsible perquè de moment hi ha molt poques ponències i zero peticions d’ajut.