Resum d'activitats març 2010

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Activitats del mes de març de 2010

Cursos i jornades[modifica]

Relació amb entitats[modifica]

 • Dijous 4 de març Reunió amb l'Ajuntament de vp:Castelldefels i el Centre d'Estudis Comarcals del vp:Baix Llobregat per iniciar el viquiprojecte pilot Viquiprojecte:Castelldefels; dins el marc de la col·laboració de l'associació amb el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Més informació KRLS
 • Dimecres 10 de març, reunió amb l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya. Gestionen l'espai Hangar del Poble Nou on es va fer una de les jornades del Free culture Forum de Barcelona. Es va plantejar de fer un conveni per fer tallers d'edició de Viquipèdia a Hangar, tenir-hi permanentment una persona que sàpiga editar per donar suport als que hi acudeixen i donar suport a un viquiprojecte encaminat a enriquir els continguts de la viquipèdia sobre arts visuals. KRLS i Gomà.
 • Divendres 26 reunió amb l'empresa cohesionaria del Punt d'Informació Ambiental del Govern de les Illes Balears es farà un conveni per desenvolupar el vp:Portal:Ecologia. Els facilitarem monitors per fer tallers d'edició a la viquipèdia a les associacions ecologistes de Les Illes, faran servir el llibre [Viquipèdia] com a manual i es faran diverses activitats de difusió per animar a la gent a contribuir a la viquipèdia enriquint els continguts sobre temes de ecologia relacionats amb les Illes Balears.Gomà.
 • Divendres 26 reunió amb el Director General d'Innovació i Formació del Professorat del Govern Balear. Es confirma el suport a l'edició de l'any vinent per una nova edició de viquibalear, es planteja ajut per desenvolupar eines de software per millorar el sistema. Ens facilitaran implicar a la DG de política lingüística i la conselleria de turisme per obtenir un suport econòmic més ampli i es planteja obrir el projecte a altres territoris. Pau Cabot i Gomà

Alliberament de continguts[modifica]

 • En les converses amb L'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya varen proposar de gestionar amb els artistes associats que alliberaran imatges de baixa resolució de les seves obres i les publicaran a la web de la associació amb llicència CC SA perquè les que es consideri oportú es puguin fer servir a la viquipèdia.
 • En la reunió amb la DG d'Innovació pedagògica del Govern Balear es va plantejar que la conselleria de turisme alliberi imatges per il·lustrar els articles referents a Balears.
 • Hem contactat amb vilapedia] i han accedit a publicar els seus continguts en llicència compatible amb Viquipèdia. Properament actualitzarem la llicència a la seva web.

Mitjans de comunicació[modifica]

 • El dia 12 en Góngora va concedir una entrevista a una revista canadenca sobre la situació de les llegües minoritàries a Internet i a la Viquipèdia. Encara no ha estat publicada. Continuarem informant. Góngora.
 • L'acord amb TV3 pel programa Espai Internet ha començat a funcionar a ple rendiment. Als telenotícies de 3 caps de setmana han tret temes amb enllaç als articles corresponents de la viquipèdia que prèviament han estat millorats.
 • Ona Mallorca entrevista a Pau Cabot respecte a viquibalear. Pau Cabot.

Altres[modifica]

 • Hem contactat amb l'Institut d'Estudis Catalans per veure si periòdicament poden fer un estudi i un informe sobre la qualitat de la llengua en els articles de la Viquipèdia en català. Seguirem informant. Gomà.
 • Hem proposat al MNAC d'engegar una iniciativa tipus viquipedista resident. Encara no tenim resposta. Continuarem informant. Usuari:Gomà.