Resum d'activitats octubre-desembre 2011

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
←Setembre 2011
Gener 2012→
Octubre-Desembre 2011 (English)

Per Amical Viquipèdia, aquest darrer trimestre de l'any ha servit per fer balanç del que ha estat el 2011, ha clos el concurs Wiki Loves Monuments amb l'entrega dels premis i ha celebrat l'assemblea anual al Citilab. Mentrestant ha organitzat esdeveniments rellevants com el Fòrum del Procomú Digital i Creació de Comunitats Col·laboratives o la trobada GLAM-WIKI Girona.

Wiki Loves Monuments[modifica]

  • 1 d'octubre: Acaba Wiki Loves Monuments CAT amb un total de 11.086 fotografies presentades. En tot Europa se n'ha recollit 160.000. Vegeu les estadístiques i el memoràndum. Vriullop, Kippelboy, KRLS, Mafoso, Joancreus i molts d'altres.
  • Andorra: Es publiquen els finalistes del concurs Wiki Loves Monuments Andorra el 3 de novembre i una setmana després es fa públic la fotografia guanyadora. El mes de setembre Andorra va ser un dels 18 estats participants en la primera edició europea de Wiki Loves Monuments. El concurs a Andorra ha estat organitzat per l'associació Amical Viquipèdia amb el suport de viquipedistes andorrans i amb la col·laboració del Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura d'Andorra. En global s'han aconseguit 1.255 fotografies aportades per 27 participants, unes xifres per davant d'altres estats participants com Noruega i Luxemburg.
  • Catalunya i Euroregió Pirineus Mediterrània: Acte d'entrega dels premis Wiki Loves Monuments al Saló del Vigatà del Palau Moja de Barcelona el 24 de novembre. S'entrega el premi d'Andorra, així com el premi especial Pirineus Mediterrània, premi patrimoni.gencat i el premi Costa Brava. Vegeu "Guanyadors de Catalunya".
  • Europa: Una fotografia del Castell de Sant Ferran queda onzena a Wiki Loves Monuments Europe 2011. Vegeu els guanyadors. Asarola

Jornades singulars[modifica]

Educació[modifica]

  • 7 d'octubre: Es reuneix a Barcelona el tribunal de Viquifabricació per deliberar qui seran els guanyadors dels premis que atorga la Sociedad de Ingenieria de Fabricación (SIF). EL jurat ha estat format per 3 membres de la SIF i 3 viquipedistes membres d'Amical.
  • Reunions amb el Museu Picasso i l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont per engegar projectes educatius. Kippelboy
  • L'Escola Superior de Disseny i d'Art "Llotja" i Amical Viquipèdia inicien una col·laboració pionera en la qual 6 estudiants del Cicle d'il·lustració faran les seves pràctiques professionals a l'associació viquipedista creant imatges que s'incorporaran amb llicències lliures al fons Wikimedia Commons i que il·lustraran articles de Viquipèdia. El novembre va haver-hi una reunió amb la Llotja. Vegeu més informació a la nota. Dvdgmz

GLAM-WIKI[modifica]

Relació amb entitats[modifica]

  • Reunió amb Ajuntament de Sant Boi per parlar de possibles projectes de col·laboració el 12 de desembre. Kippelboy
  • Reunió amb Plataforma per la Llengua el 13 de desembre per explorar possibilitats de col·laboració. Gomà

Tallers d'edició[modifica]

Altres[modifica]

Vegeu també[modifica]