Resum d'activitats octubre/novembre 2010

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Cursos i jornades[modifica]

Alliberament de continguts[modifica]

Mitjans de comunicació[modifica]

Relació amb entitats[modifica]

 • Participem a ViquilletrA projecte conjunt del projecte LletrA [1] de la Universitat Oberta de Catalunya [2] i el Departament d'Educació [3], amb el suport de l'associació Amical Viquipèdia [4]. Part dels resultats podran ser emprats a la Viquipèdia. Usuari:Barcelona.
 • Hem signat un conveni de col·laboració amb la SIF (Sociedad de Ingenieria de Fabricación). Fruit d'aquest conveni s'han iniciat les viquiprojectes viquifabricació i wikifabricación. De moment s'han inscrit professors de 5 universitats. S'espera que la participació més significativa sigui al segon semestre del curs. Usuari:Gomà.
 • Reunió amb l'Escola de Postgrau de la UAB per explicar la Viquipèdia i el seu potencial didàctic.
 • Documentació per a l'IEC, per tal de mirar de fer un projecte amb les seves filials. Usuari:Barcelona
 • 21 Octubre reunió amb el Departament d'Acció Ciutadana del govern de Catalunya. Dins del pla per atraure jubilats a participar a la viquipèdia. S'acorda que difondran a través del seu web i dels seus contactes amb els casals de gent gran els vídeos de com participar a la Viquipèdia. Usuari:Pallarès

Altres[modifica]

 • 23 d'Octubre. 3era trobada anual de viquipedistes. L'Associació va fer els tràmits per tenir el local de la reunió, va organitzar el dinar i va aportar 300€ a la borsa per ajudar al cost del desplaçament dels viquipedistes que varen venir de lluny. Usuari:Mafoso, Usuari:Judesba. Cal agrair en particular la assistència dels que varen venir d'ultramar: En Usuari:Paucabot de Mallorca i en Usuari:Gusdan de l'Alguer així com en Usuari:Willtron de la Biquipedia en aragonès que va venir des de Saragossa. Al final amb els donatius dels assistents i la venda de llibres encara hi va haver un superàvit de 92,80€ que s'han ingressat al compte de la associació.
 • En paral·lel amb la jornada es va celebrar l'assembla anual de l'associació Amical Viquipèdia. La assemblea va ser oberta i hi va assistir tothom qui va voler, es va donar veu a tothom independentment de que fossin membres de la associació.
 • 28 al 31 d'octubre. Varem participar al FCF. Aquest any s'ha centrat en la sostenibilitat econòmica de la cultura lliure. Especial agraïment Alice Wiegand de Wikimedia Deutschland per les seves contribucions. Usuari:Lilaroja.
 • 3 al 6 de novembre. Drumbeat festival a Barcelona. Dedicat a l'aprenentatge. Hi va haver un espai dedicat a Wikipèdia. Entre moltes més coses es va tractar les celebracions del 10è aniversari i la utilització de la Viquipèdia als projectes educatius. L'equip local que ha participat en la organització ha fet una gran feina. Hem estat partner oficial de les activitats del dia 6 de novembre d'extensió del Drumbeat al Raval.
 • 25 novembre. Assemblea de la coordinadora pel coneixement i el programari lliure. S'acorda que les altres comunitats i entitats (Mozilla, Drupal, Ubuntu, Softcatalà... ) participin al a actes del 10è aniversari de la Viquipèdia.
 • Gracies a la col·laboració de'n Leptictidium, Mafoso, Kippelboy, Joancreus, i Martorell. Ja tenim el fulletó de la Viquipèdia en Català estàndard i en valencià. En breu disposarem d'exemplars impresos.