Treballs de recerca

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Existeixen molts treballs de recerca amb un nivell alt que podrien ser aprofitables per millorar el contingut de la Viquipèdia. Molts d'aquests treballs acaben a l'oblit i potser l'autor, si se l'hagués animat, l'hauria penjat a internet i tothom l'hauria pogut aprofitar llegint-lo. I nosaltres el podríem aprofitar a la Viquipèdia, si es fa amb la llicència adequada.

Proposo contactar amb el cap d'estudis de batxillerat dels instituts d'allà on actua l'associació per demanar que informin d'aquesta possibilitat als alumnes que hagin fet els millors treballs de recerca i els animin a penjar-los a internet sota la llicència CC-reconeixement, que és compatible amb la Viquipèdia (i no impedeix que es presentin a premis). Hi hauria dues possibilitats:

  • Cada alumne ho penja al web de l'institut.
    • Avantatge: no necessitem un nou portal.
    • Inconvenient: serà difícil tenir una llista de tots els treballs penjats.
  • Tenir un portal en algun domini on poguéssim agrupar tots els treballs.
    • Avantatges: es poden llistar fàcilment, es pot fer propaganda de la Viquipèdia en aquest portal i animar a que els alumnes integrin els treballs ells mateixos.
    • Inconvenients: es necessita un nou lloc web amb molta capacitat.

On es podria fer? Es podria penjar en format word directament?

Alguna altra consideració? En general, què us sembla?--Ssola 18:06, 7 abr 2010 (CEST)


Model de carta[modifica]

Amical Viquipèdia
contacte@viquimedia.cat

A l'atenció del professor/a coordinador/a de batxillerat
IES ................
Adreça
CP, municipi i comarca

Benvolgut/da senyor/a,
Amical Viquipèdia és ara com ara una associació sense ànim de lucre líder en el suport a la difusió del coneixement lliure. Coneixedors de la vostra gran tasca en l'educació i del gran potencial que tenen alguns Treballs de Recerca en la difusió del coneixement lliure, us comunico que voldríem proposar-vos que animéssiu els alumnes amb els millors treballs a publicar-los a internet amb una llicència lliure.

Aquí hauriem de concretar la manera en què es publicaria el treball, la llicència (indicar que és compatible amb premis) i la manera d'animar els alumnes. Animar el professor/coordinador i indicar que poden enviar al correu qualsevol dubte.

Us saludo ben cordialment i resto, doncs, a l'espera de la vostra col·laboració/resposta.

(signatura)

Nom i cognoms
Membre d'Amical Viquipèdia

Barcelona, 29 de març del 2010