Voluntaris per àrea/Lo tocagaites

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Recull de correus enviats als apreciats i il·lustres membres de la llista per tal d'incentivar que s'aixequin de la cadira i facin quelcom de profit --Lo Tocagaites del Llobregat 08:59, 26 maig 2010 (CEST)

Dia 1, 25/05/2010[modifica]

Tema: Vers no gaire afortunat

Missatge:

Qui avisa no és traïdor...
Ja sóc aquí, amb un dia de retard sobre el que vaig indicar ...
m'han encarregat ser rossegador ...
i als companys de viquimèdia haig de mortificar ...
El client és molt conscient
del que pot o no demanar
qui més qui menys quelcom pot aportar
n'hi ha que disposen de temps,
d'altres d'aquest n'anem malament.
A la llista veure-us volem, per acontentar al president,
(eps, he dit president que no client)
El vostre gra podeu aportar,
pel graner engreixar.
La demanda es contreta:
Apunteu-vos on us agradi,
no us exigirem bestreta
som tots voluntaris.
Potser avui o demà,
alguna cosa s'us demanarà
però en cap cas a res s'us obligarà.

Volem conèixer on creus que pots fer més servei, per tal de poder sospesar fins on podem arribar, és una qüestió d'organització i maximització. Si us plau apuntat a la llita de voluntaris (http://www.viquimedia.cat/viqui/Voluntaris_per_%C3%A0rea ).

El correu no ha quedat massa lluit,
doncs poques hores he dormit
El proper procurarà ser millor
i amb un xic més de color ...
o potser serà més sec o bord
per tal que pugeu a bord ...

Lo tocagaites del Llobregat

Incidència: dos s'han apuntat

Dia 2, 26/05/10[modifica]

Tema: Anunci, Wikimedia-KAT el teu parèntesi

Missatge:

Avui toca posar-nos el Mode Anunci ....

despertador...fer la mandra...aixecar-se...anar a pixar...rentar-se la cara...esmorzar...corr! que fas tart, massa mandra... el cotxe... el bus...metro...tren...arribar a la feina...anar a classe...comença la feina...el telèfon...el fax...el correu.....la classe... que si puja...que si baixa...el mòbil...més classe... més feina... ves amunt...ves abaix...telefon...al bar... cua...gent soroll...més feina...més classe... tira cap dalt... ves a baix....
(obre un parèntesi fes un wikimedia-KAT ... delicioses capes de companyerisme , entre capes del més dolç altruisme. És el teu temps el teu petit moment, un tast enmig de la bogeria, frueix del seus gustos variats segons voluntat .... tanca parèntesi)
.més feina...més classe... tira cap dalt... ves a baix.... .corr! que fas tart...el telèfon...el fax...el correu.....la classe... que si puja...que si baixa...el mòbil...més classe... més feina... ves amunt...ves abaix...

WIKIMEDIA-KAT voluntariat: el teu parèntesi dins del brogit mundà .... Apunta't a la llista (http://www.viquimedia.cat/viqui/Voluntaris_per_%C3%A0rea ).

I Recorda : som més barats que les barretes de xocolata i no engreixem tant!!!!!!

Lo tocagaites del Llobregat

Dia 3, 27/05/10[modifica]

Tema: Acròstic un xic currat, que al redactar s'ha complicat

Missatge:

eps ... Bon dia ... Avui tornem als versets, en forma d'acròstic, abans però un xic d'explicació: Seguint les indicacions del client que contracta al Sicari que m'extorsiona, tot obligant-me a fer-vos perdre un xic l'estona amb missives de prosa més aviat dolenta i vers horrible, heu de tenir en compte que reveu aquesta tortura pels ulls i verí per la ment per un d'aquests possibles motius:

  • Ja feu tasques voluntàries i sols us heu descuidat de passar un moment per la pàgina (http://www.viquimedia.cat/viqui/Voluntaris_per_%C3%A0rea) i signar allà on feu aquesta tasca tant lloable . Heus ací un problema de fàcil solució i prompta resolució, us passegeu per la pàgina i signeu.
  • No us fa el pes cap àrea en concret., doncs més senzill us ho poseu: us apunteu a totes i esteu arreu. O bé us inventeu la vostra, feta a mida al vostre gust, a diferencia dels càrrecs polítics de confiança, triats per sa versemblança i parentiu. A vos la confiança se vos dona en motiu. Allà on vulgueu, benvingut sereu.
  • Us fa por el compromís. Apel·lem en aquest punt a l'inexistent llei d'atribucions, centrant-nos en l'eteri Article 26.
  Segons l'article 26 de la llei d'atribucions
   indica que: en cas de compromís
   el voluntari té el dret i el permís
   de passar-se pels collons
   totes les lleis del país
  • No sabeu per que rebeu el correu ... doncs m'ho indiqueu o us foteu ... vos maneu

Feta aquesta curta introducció i en el cas que la missiva segueixi viva, heus ací l'acròstic promès, a veure si m'aproveu i a la llista us apunteu ....

Veus?, guaita, prest
Observa ja s'acosta
La meta ve per l'est
Uneix-te a la festa
No ho deixis per després
Tens temps, apuntat
Amb tu la joia es multiplica
Riurem una mica, apuntat
I junts assolirem el que ens implica.

Lo tocagaites del Llobregat.

Dia 4, 28/05/10[modifica]

Tema: La llegenda del Voluntari, Article d'investigació

Missatge:

Introducció

Avui fa 4 dies que remeto correus als companys que per manca de temps encara no s'han apuntat al voluntariat intern. S'ha de dir que pobrissons van de cul en la vida física i no disposen dels 30 segons per apuntar-se (prefereixo pensar això que no que passen quatre pobles de mi). Avui els hi havia preparat, amb ajud d'en Krls, un perla curteta ...

El fet és que al final m'he liat i m'ha sortit un monstre. Crec que m'ha quedat prou lluit i divertit com per enviar-ho a tota la llista. Espero que us diverteixi almenys tant com a mi mentre el redactava. I als que encara no us heu apuntat a la llista, si us plau feu un petit forat i feu-ho .... que al final m'agafareu mania, direu que soc un pesat i no voldreu tractar amb mi ... fet que m'aïllarà viquisocialment amb un grup de persones prou interessant, que em portarà a una depre de cavall i acabaré saltant d'un pont al llobregat ... la meva mort caurà sobre les vostres consciencies .... Dolentots!.

Lo tocagaites

L'article

Eps ... vist el poc èxit de les creacions d'un servidor
hom ha decidit tirar de veta ...
12 hores de cerca a meta ...
tot trobant les entranyes del servidor.
Com es sabut i conegut
tota comunitat crea el seu imaginari
en el servidor de retruc
hem trobat la llegenda del voluntari.

Fruit d'un treball d'investigació conjunta cal agrair el treball de documentació realitzat per en KRLS, El seu esforç metòdic i constant ha permès treure a la llum documentació inèdita i poc coneguda que donen un nou caire de versemblança al text llegendari , la documentació adjuntada i trobada pel nostre insigne col·laborador (vull dir el Krls... eh, que amb els elogis potser us despisteu...) porten a la llum fets fins ara no coneguts.

Sense més preàmbuls us passo a relatar la veritat amaga rera la llegenda del voluntari:

La llegenda ens conta com en els albors del moviment viquipèdista s'inicià el moviment de voluntaris entorn la viquipèdia, una de les dades conegudes és que entre aquests primers viquipedistes hi trobem l'il·lustre CDani, andorrà, que inicià la diversitat lingüística en el si del moviment, iniciant-la concretament en la nostra llengua.

Fins ara però han existit certs dubtes entorn com el nostre visionari company aconseguí engrescar al personal. Segons la historiografia oficial el multilingüisme a la wikipèdia s'inicià amb una petició d'en CDani tot prometent no torturar més al personal amb el seu terrible angles, d'aquesta manera nasqué la Viquipèdia. No obstant no havien transcendit fins ara un anterior intent d'engegar el projecte multilingüistic.

La documentació trobada i que us presentem avui però ens porta un xic més enllà tot deixant al descobert factors que motivaren a CDani a iniciar el projecte en català i ser fonamental a l'hora d'engrandir el projecte wikipedista mundial, així mateix descobreix aspectes ocults a la llum pública entorn a les relacions amb el món de la faràndula per part d'aquest. Dites relacions ens apropen un xic més a la personalitat polièdrica d'aquest il·lustre català universal.

Sense més preàmbuls, us relatem els fets segons la documentació trobada.

A inicis del mes de març de l'any 2001 de nostre senyor l'il·lustre CDani era repassant la seva extensa col·leció de videos, cal recordar que en aquells preterits temps encara s'empraven estris arcaics, dins de la seva col·lecció trobà una cinta gairebé oblidada. Empés per un anhel, sense saber ben bé per a què Cdani visionà la cinta. En una missiva electrònica, trobada en un dels racons oblidats del servidor de Viquipèdia per el company investigador KRLS el mateix CDani ens relata el moment, volem fer notar que hem respectat el text original:

" Well Jimbo", referint-se a en Jimbo Wales el destinatari d'aquesta, " We need to adquire more volunteers and try to become the free enciylopedia of reference. Yesterday i was waching and old video tape. It was and olt interviu with Bruce Lee , in there Lee says:

Empty your mind,
be formless.
Shapeless, like water.
If you put water into a cup, it becomes the cup.
You put water into a bottle and it becomes the bottle.
You put it in a teapot it becomes the teapot.
Now, water can flow or it can crash.
Be water my friend. [1]

I think whe can adap it for the project to tri to search volunteers. i will try to contact whith a friend who is a very famous artist and send you a video to promote it."

La resposta d'en Wales fou un curt: " Yeah, great idea try it.... and improve your english, please"

Amb el vist i plau d'en Wales CDani redactà un text per tal de gravar una cinta amb l'artista anteriorment mencionada i incentivar la participació en el projecte:

Empty your mind,
be formless.
Shapeless, be a volunteer.
If you put a volunteer into a cup, it becomes the cup.
You put a volunteer into a bottle and it becomes the bottle.
You put it in a teapot it becomes the teapot.
Now, a volunteer can flow or it can crash.
Be volunteer my friend.

Amb el text en Cdani es desplaça amb la seva gravadora de video a casa de l'artista Maria Jiménez, la qual havia conegut en un backstage d'un concert d'aquesta a Escaldes iniciant un relació d'amistat. La artista s'entusiasmà amb el tema i de seguit s'apunta al projecte, no obstant amb l'excusa de celebrar-ho organitzà un "sarao" , fet que esdevindrà cabdal pel fracàs del projecte. Donat l'estat d'embriaguesa de la artista fou impossible que aquesta reproduís el text original, en un document de video de més de tres hores que hem trobat al servidor de wikipedia amb múltiples intents de realitzar una gravació en condicions, en rescatem el tros que més s'apropa al text d'en CDani (el document original ha desaparegut del servidor en data d'avui, n'ignorem el motiu però per sort varem fer copia d'aquest tall) , heus ací la transcripció en angles original:

Emti yor mein
Relif for alcoli drin
Wijki ij laik a woter
yu pu wijki into a glá
and il bicom de glá
yu pu wijki wiz couk and ij bicom wijki-kola
wijki ij likí
an ij amazing
bi wijki mei fremd. [2]

Vist el fracàs de la gravació en CDani escrigué una nova missiva a en Wales:

"Jimbo, thats a disasrter .... Maria is a beautifull person but has his things ... i send you the filmation ..."

En Wales Responguè:

" oh good!, what a shit ... what means 'but has his things' i don't understand your english ... I Will create a project for you in Catalan... please use it .... "

Així fou doncs com es creà la viquipèdia en català: fruit d'un Wales fregit de no entendre l'anglès d'en CDani , del voluntarisme visionari d'aquest i de la trompa de la Maria Jimenez .

Referencies

[1]Enllaços al document original d'en Bruce Lee referit:

[2] enllaç al tall que hem pogut salvar: http://www.youtube.com/watch?v=zcCgfKIXgfI (subtitulat al castellà)

Conclusió

El Voluntarisme del nostre il·lustre company CDani i el seu altruisme per el projecte el portà a fer un periple els fruits dels quals en gaudim ara.

Des d'aquest modest article volem exhortar a tots els companys a prendre part activament en les activitats, la creació de la viquipèdia en català ens mostren com diferents models de participació voluntària son possibles : des de el voluntarisme actiu que inverteix força temps i energia d'en CDani , el voluntarisme puntual i ben intencionat de la Maria Jimenez, resumible en un "som-hi es una estoneta i ens ho passarem bé" , al voluntarisme d'en Wales per treure's un pesat de sobre.

Lo tocagaites del llobregat.