WikiArS/2013-14/avaluació/TGN

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

REUNIÓ D'AVALUACIÓ wikiArS Tarragona 2013-14. Dimarts 1 de Juliol 2014[modifica]

Assistents:

 • EADT: Àngel Sauret i Empar Escobar
 • MNAT: Francesc Terrats, Pilar Sada, Montserrat Perramón, Josep Anton Remolà
 • Amical Wikimedia: David Gómez [Lluís Madurell no va poder]

Tothom va valorar molt bé l'experiència i es va mostrar amb ganes de repetir-la al curs següent.

Coses a millorar[modifica]

 • Calendarització i fites clau: es podrien pactar unes dates inicials en que s'ha de tenir primers esbossos, esbós final a validar abans d'entrar en dibuix d'acabats,etc. Mirar que les correccions es facin abans de la fase d'acabats, mirar que les indicacions donades no es perdin. Pensar en si fer algun tipus de fitxa de seguiment que tinguin totes les parts. Formalitzar una mica més el seguiment.
 • Assessorament per part de l'escola: tant des de MNAT com d'Amical es comenta que hi va haver un moment en que es va perdre el seguiment per part de EADT. La part de representació i solucions gràfiques l'hauria d'assessorar EADT i caldria assegurar-se que l'estudiant sap com fer-ho i si no ajudar-lo. Des de l'escola es té en compte, també la idea de formar un equip de profes que pugui estar alerta i que se'ls pugui dirigir els estudiants a fer-los consultes segons especialitat.

Coses pendents:[modifica]

 • Meritxell: revisar línia traç del dibuix, fer-la més opaca, mirar si es pot resoldre dentat.
 • Cristina: globus indicació dit peu [ja resolt posteriorment a la reunió]
 • Guillem: descripcions que falten

Imatges a Viquipèdia:[modifica]

 • Pendent veure a quins articles es pot posar. Es comenten coses, p.e que lo de caça aniria a quelcom tipus 'caça en l'antigüitat' i no a

'vila romana de Centcelles' on en tot cas aniria foto del mosaic.

Continguts[modifica]

com podem assegurar continguts i articles relacionats amb les imatges?

Possibilitats a estudiar:

 • Que personal del MNAT les editi; que becaris al MNAT les editin
 • Que algun projecte docent amb la URV editi continguts relacionats amb el que des de wikiArS s'està dibuixant o s'ha dibuixat. Profe URV hauria de tenir prou autonomia per seguiment seus estudiants, MNAT podria ajudar si cal amb bibliografia i documentació.
 • Incloure alguns articles relacionats amb encàrrecs fets aquest curs o que es faran al proper en la Viquimarató del 15 de novembre de 2014 a Tarragona.

Categories a Commons / a Viquipèdia[modifica]

Des del MNAT veuren categories que falten o equivocades (p.e es diu 'mausoleu' a Cencelles quan no ho és). Caldria que tinguin autonomia per crear categories o per modificar-les. Segur que poden millorar l'estructura de categories pel que fa a les relacionades amb les imatges i inclús sobre la seva àrea de coneixement. Quedar amb en Lluís un dia per aprendre-ho i per veure com ho poden fer. Encàrrecs proper curs: Idees:

 • Dones de Tàrraco: es prepara una exposició, dones de tots els estrats socials, documentades (descrites) en inscripcions. Es podrien visualitzar a partir de textos + elements (fermalls, arrecades, pintes)

+ referències escultòriques (pentinats) + dades antropologiques (enterraments estudiants, ètnia, alçada, edat...). Intentar evitar estereotips, recrear dones reals.

 • Vila dels Munts. S'està fent un treball tècnic de reconstrucció, representació de la construcció i es podria fer un treball de recreació més artístic situant-la en context rural, etc...

Exposició[modifica]

 • Actualitzar al menys un pòster de l'expo abans no vingui a Tarragona introduint en el pòster d'història el que s'ha fet amb EADT/MNAT. < Amical se n'ha d'encarregar
 • Fer una còpia de l'exposició que s'exposaria a l'EADT on es faria una xerrada dels estudiants d'aquest curs per als seus companys del proper. < EADT valorarà si pot assumir imprimir-ho assumint-ne el cost < si no Amical ha de valorar si fer servir pòsters impresos per EASD Pau Gargallo (una mica malmesos) o imprimir una segona còpia per casos com aquest.

Divulgació escrita[modifica]

Estem d'acord amb interès en explicar l'experiència, tant a nivell divulgatiu com en un text de caire més acadèmic o d'investigació. * Divulgatiu: buscar revista on publicar. Possibilitats: Auriga, Sàpiens, [aquí caldria pensar també en canals Wikimedia, potser blog de meta]

 • Científic: revista acadèmica, si pot ser indexada: Dighitum, Íber, ...
 • Científic: congrés o jornada; de edu-TIC, de divulgació història/arqueologia, ... Vam pensar de si posar un pòster al congrés d'August però al final es va decidir fer un fulletó i encartar-lo a la documentació de tots els assistents. El farà el MNAT però ho farem conjuntament.

CALENDARI PROPER[modifica]

 1. Juliol: tancament de pendents. Decisions sobre exposició.
 2. 1ers setembre: MNAT tindrà propostes d'encàrrec definides

Fer els nous pòsters expo # finals setembr/1ers octubre: expo escola xerrada estudiants dins expo taller Commons i llicència d'Amical a l'EADT * Mitjans octubre: comença expo a la biblioteca comença conveni pràctiques estudiants

 • Novembre:

15-16- viquimarató i viquitrobada a la biblioteca 26-29. congrés sobre August al MNAT