Wiki Loves Monuments/Memòria prèvia

De Amical Wikimedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Aquesta pàgina recull les recomanacions extretes de l'experiència de Wiki Loves Monuments 2010 que va tenir lloc als Països Baixos. Pot servir com a guia estratègica de coses que s'haurien de fer o com enfocar diversos aspectes del projecte.

Descripció[modifica]

Wiki Loves Monuments és un concurs europeu organitzat de forma federal al voltant dels monuments. Els participants podran enviar les seves fotos durant el mes de setembre de 2011 (independentment de quan estiguin fetes) sota una llicència lliure i amb un número d'identificació únic de monument. L'objectiu del concurs és doble. Primer, aconseguir el màxim de fotografies per completar les llistes existents a la Viquipèdia. Segon, atraure fotògrafs i aficionats als monuments per a que participin amb llicències lliures i afegint informació i material a la Viquipèdia. D'aquesta manera, hi ha un objectiu a curt termini mesurable i un altre a llarg termini no mesurable.

L'experiència de l'any passat demostra que s'hi afegeixen participants que no han editat a la Viquipèdia, ni havien pensat col·laborar d'alguna altra forma, i que té una bona repercussió en la premsa.

Què es necessita?[modifica]

Monuments[modifica]

És important deixar clar a la gent què entra en l'àmbit del concurs. Per una banda, ha de ser prou concret com per a que sigui interessant per als participants potencials i donar un enfocament clar al concurs que sigui més fàcil de "vendre". D'altra banda, el nombre ha de ser prou alt com per permetre a tothom participar-hi fàcilment. Idealment, tothom pot fotografiar alguna cosa prop de casa seva.

Per deixar clar per endavant què hi entra i què no, són molt útils unes llistes de monuments admesos amb un identificador únic. En el cas de l'àmbit català resulta intuïtiu unes llistes per comarques o illes, però poden ser també a nivell de municipi si és necessari o resulta més clar en alguns casos.

Cada monument ha d'estar localitzat de forma que es pugui trobar fàcilment, sigui per l'adreça o les coordenades, i a ser possible amb un enllaç a la base de dades original i oficial que permeti comprovar la informació o ampliar-la. Amb les coordenades s'enllaça a servidors de mapes, com Google Maps, que poden mostrar tots els monuments propers. D'aquesta forma, cadascú es pot organitzar a la seva manera preparant una ruta i fent el treball de camp.

Càrrega[modifica]

Cal fer-ho senzill. En dirigir-se a un públic ampli i externs, cal pensar que el formulari de càrrega de Commons és terriblement complicat i un fre per a molta gent. És molt important ajudar els participants tant com sigui possible amb la càrrega, i no molestar-los amb detalls que en el fons no són importants. Amb aquest propòsit, es poden preveure diferents vies de càrrega: directament a Commons, via Flickr i via càrrega massiva.

1. Commons. L'any passat es va fer un formulari de càrrega simplificat i específic pel projecte on es demanaven el mínim de dades: seleccionar el fitxer, un títol i l'identificador únic. La resta de dades es carregaven per defecte, assumint l'acceptació dels termes del concurs: llicència (cc-by-sa) i font (treball propi). Quantes menys coses es demanen, major probabilitat de que es completi correctament la càrrega. Les preguntes han de ser senzilles, sense termes legals, i assumint bona fe dels participants. Això dóna una certa limitació, com no poder carregar imatges en nom d'altres, però en aquest cas els usuaris habituals ja sabran utilitzar els formularis normals. Hi va haver algun abús en l'ús del formulari, a pesar de les advertències clares.

2. Grup de Flickr moderat amb les imatges transferides a Commons diàriament. Els formularis de càrrega a Commons poden estar ocasionalment caiguts i cal donar alguna alternativa independent fora de Wikimedia. Cal proporcionar instruccions detallades, que la gent carregui les fotos amb alguna de les llicències compatibles i les etiqueti de forma simple (per exemple, wlm=número d'identificació del monument)

3. Commonist. Permet una càrrega massiva, ideal per gent que vol aportar més de 25 fotos a qui els resulta massa complicat carregar-les una per una. Tanmateix, és una eina complicada. Cal fer una guia pas a pas amb captures de pantalla i explicacions. No és una eina pel gran públic, però sí que és útil pels usuaris entusiastes.

En qualsevol del casos, la càrrega ha de tenir un identificador únic i la plantilla del concurs. Amb això, un bot pot categoritzar la imatge (cal construir un arbre de categories de monuments que es pugui automatitzar), afegir informació sobre el monument (tret de les llistes) i incloure-la en el camp corresponent de les llistes implicades. L'any passat ja es van desenvolupar diverses eines per a gestionar-ho.

Socis col·laboradors[modifica]

Els socis poden ser molt útils en la creació d'un projecte d'aquestes característiques. Tractant-se de col·leccions d'objectes ben definits, un soci autoritzat pot ajudar amb la creació d'aquestes llistes i posar definicions fora de discussió. L'any passat, l'organització governamental neerlandesa rijksmonumenten va ajudar a completar les llistes amb les adreces encara no disponibles a tots els monuments. A canvi, ja que no hi ha mai una base de dades sense errors i inconsistències, els voluntaris que treballen amb el material poden proporcionar correccions i millores. Una part important d'aquest partenariat és la revisió i les millores que es poden proposar al soci col·laborador, que poden posar en pràctica o no però que són una motivació més pels voluntaris i participants. En aquest sentit, pot ser útil la creació d'una pàgina o una adreça de correu per informar d'errades o proposar canvis.

Però els socis són, possiblement, molt valuosos en altres aspectes. Hi ha socis potencials que poden ajudar amb la donació de premis que siguin atractius a més participants, convertint-se així en socis patrocinadors. També poden ajudar a fer córrer la veu entre un públic que d'altra forma no s'involucraria. Especialment, hi poden haver certs monuments que tinguin els seus propis grups d'interès, veïns o grups de voluntaris aficionats. Per exemple, es pot pensar en una associació de propietaris de monuments privats, revistes temàtiques dedicades al patrimoni o fòrums a Internet sobre aquest tema.

Voluntaris[modifica]

Els voluntaris són molt crítics per a l'èxit. Especialment, els voluntaris són necessaris quan es tracta de compilar i completar les llistes amb grans quantitats de dades, com ara les llistes de monuments, quan es tracta de la categorització d'imatges, moderar un grup de Flickr o preparar les comunicacions externes, com ara els diaris locals. És molt probable que també es necessitin voluntaris amb algunes habilitats més tècniques per a crear o adaptar els formularis, eines, bots i llocs web de manera que funcionin correctament per a un propòsit específic. També es pot considerar que tota l'organització de l'esdeveniment en si depengui de voluntaris, recomanable fins a cert punt per estar en sintonia amb la comunitat. El nombre de voluntaris necessaris depèn de la magnitud de la base de monuments, el nombre de participants previstos i el nivell d'implicació.

És bo adonar-se que la major part del treball a realitzar pels voluntaris (la recopilació, categorització i compleció de les llistes de monuments) és de llarg la major part del treball que s'ha de fer molt abans del concurs. Totes les llistes haurien d'estar completes abans de l'estiu per a que tothom pugui familiaritzar-se amb el tema, conegui el que té més a prop i es pugui preparar per les vacances. També, tota la part tècnica s'hauria de fer amb molta antelació per no trobar-se amb un coll d'ampolla una vegada començat el concurs real. El treball de cerca de premis i difusió als mitjans de comunicació requereixen menys temps d'antelació, però cal comptar que l'agost és un mes de descans i caldria tenir-ho lligat abans. Igualment, preparar el contingut d'un lloc web, redactar les bases del concurs, reunir un jurat, informació d'ajuda, etc. La quantitat de feina en aspectes diversos en paral·lel no es pot subestimar ni improvisar.

És bo involucrar els voluntaris en el procés. Això és una motivació habitual a Wikimedia. Un reconeixement i agraïment a la seva feina sempre és bo. L'any passat es va regalar al voluntaris una tassa amb les fotografies guanyadores. Vegeu el disseny.

Finalment, la feina no s'acaba amb el concurs. Hi ha d'haver un jurat independent per a jutjar les fotos, és possible que es vulgui organitzar un acte de lliurament de premis i les imatges encara necessitaran ser utilitzades, categoritzades i corregides.

Bases[modifica]

Tal com ens adonem els viquipedistes instintivament, les normes no són mai perfectes. És molt millor fer-les simples i intuïtives, i deixar clar qui pren les decisions quan les regles no s'expliquen tan fàcilment - o bé el jurat o bé l'organització. Algunes coses que cal considerar en la redacció de les bases són com definir els monuments que hi participen, qui guanyarà el concurs (modalitats de qualitat, quantitat o temàtiques), qui hi pot participar i com, les dades de contacte, quins són els criteris per al jurat i com manejar els conflictes d'interessos (poden emportar-se premis els membres del jurat?, i la organització?). Es permet enviar fotos velles?, quina llicència utilitzar?, es pot enviar fotos dels pares? Es poden veure les bases del WLM 2010 en neerlandès a http://wikilovesmonuments.nl/wedstrijd/

Premis[modifica]

Malgrat que els viquipedistes fan tot tipus d'activitats sense recompenses tangibles, això no és el que realment atreu a la gent en general. Val la pena considerar mirar d'aconseguir més participants, que no siguin els mateixos de sempre de la comunitat viquipedista local, amb algun bon premi per algun tipus de classificació. Al final, per a nosaltres un dels objectius és involucrar a més gent, així que aconseguir un premi atractiu (un iPad a la millor foto, un Android a la segona, alguns WikiReaders i algunes subscripcions a una revista sobre patrimoni) és un pas obvi cap a la consecució d'aquest objectiu i aconseguir que es familiaritzin amb els nostres propòsits i mètodes de treball. És d'esperar que part dels concursants atrets pels premis no ens deixin una vegada concedit i poden seguir col·laborant d'una manera o altra. Un gran primer premi dóna una millor impressió que diversos mediocres.

Un jurat professional és important per a la credibilitat de l'organització a llarg termini. Cal intentar incloure tant el sector professional (fotògrafs professionals i persones expertes en l'àmbit del patrimoni) com editors experts de la Viquipèdia que poden ajudar a decidir quines imatges són realment útils (suposant que és un dels criteris utilitzats per a la qualitat).

Les modalitats han de ser el més simples possible, per exemple qualitat i quantitat. Per la qualitat són criteris simples: qualitat tècnica, originalitat de la creació i utilitat per a la Viquipèdia. La modalitat de quantitat està pensada per qui afegeixi el major nombre de monuments (no el nombre de fotos per evitar moltes imatges similars del mateix monument), independentment de la seva qualitat sempre que es compleixin uns mínims per a ser acceptat a Commons. En el fons, compleix un dels nostres objectius d'aconseguir il·lustrar tots els monuments que sigui possible. Si algun dels patrocinadors està interessat en un àmbit determinat, es podria incloure una modalitat local, per exemple una ciutat.

Cal pensar en que el jurat seleccioni més imatges que premis ja que sempre es pot donar la possibilitat que algun dels concursants renunciï al seu premi pel motiu que sigui.

Pot ser útil organitzar una cerimònia de lliurament de premis, tant pels patrocinadors, com pels concursants compartint experiències, el contacte amb la comunitat i amb l'organització.

Lloc web[modifica]

És útil per la premsa, la promoció i la gent en general tenir un url simple amb un lloc web que reuneixi de forma centralitzada totes les especificitats de Wiki Loves Monuments. La informació que pot proporcionar inclou:

  • Consells i trucs per planificar rutes, carregar fitxers, etc.
  • Descripció de com trobar els monuments i planificar rutes
  • Bases del concurs
  • Algun tipus de comptador del nombre de càrregues, alguna mostra d'exemple de fotos i un canal twitter poden ser útils per motivar la gent i mantenir un ambient agradable

Atraure participants[modifica]

Un concurs necessita concursants. Pot semblar trivial, però és important i pot ser molt més eficaç si es tenen en compte alguns punts. L'eina més important és la pròpia Viquipèdia, en concret el sitenotice, i les comunitats existents. Cal mantenir el missatge simple, i tractar d'explicar al mateix temps per què un hi hauria de participar (amb paraules com "guanya" o "ajuda a la Viquipèdia") amb un enllaç al lloc web amb una explicació més àmplia. Els missatges a les tavernes i pàgines de discussió d'usuaris actius en el tema també poden ser molt útils.

Però seria una llàstima limitar-se només en les comunitats de Viquipèdia. Es pot pensar en les comunitats existents de fotografia, com Flickr i revistes. Si es fa servir Flickr com a alternativa de càrrega un pas a fer és informar els membres actius de Flickr en el camp de monuments, els taulers d'anuncis, etc.

També els socis de tota mena que tenen una audiència de persones interessades (revistes sobre monuments o fotografia, associacions de propietaris, organitzacions sobre el patrimoni cultural) són socis molt valuosos perquè tenen accés a persones que són potencials participants i editors. A més, donen una millor imatge al concurs, cosa que fa que sigui més probable que la gent hi participi.

La premsa és una bona manera d'arribar a un altre grup de gent, però no s'han d'esperar miracles. Els concursos no són tan interessants per als mitjans de comunicació, però si es tria bé el redactat i s'envien comunicats de premsa a mitjans específics, es pot tenir una oportunitat. Especialment amb els monuments, es pot captar l'interès d'un munt de diaris locals que en general estan encantats de publicar notícies locals. Un concurs de fotografia pot entrar en les notícies locals si s'escriu una història atractiva i s'assenyala la importància local ("Hi ha XX monuments a Vila d'Allonsis").

Finalment, cal considerar l'estacionalitat. S'ha escollit el mes de setembre pel concurs europeu. Es pot mirar de connectar amb esdeveniments i festes previstos per aquest mes.